avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vă rog să mi spuneți cum este protejată mama a doi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vă rog să mi spuneți cum este protejată mama a doi copii ...

Vă rog,să mi spuneți cum este protejată mama a doi copii minori (4 respectiv 6 ani), care lucrează ca angajată pe post de director vânzări la un hotel privat din Timișoara /de abuzul conducerii...? Ieri, (24 februarie 2025)i s a cerut demisia, pe motiv că i se desființează postul!) Normal, ea a semnat hârtia! Evident, i a lăsat rece faptul că fata a întrebat :"cum, să mă pui să mi dau demisia, când eu am rate , am doi copii mici?." .. Cum o poate ajuta Legea în acest caz? Mulțumesc mult! Nicoară Nicolae
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
Nicoară Nicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoară Nicolae , utilizator 00:12, 1 Martie 2025
Bună dimineața! Dacă a semnat demisia nu va beneficia de niciun drept prevazut în Codul Muncii la desființarea postului. În mod normal, la desființarea postului trebuia sa i se ofere un alt post vacant în cadrul societății, putea beneficia de șomaj dacă nu i se găsea un alt post și putea să atace în instanță motivele reale și serioase invocate de angajator la desființarea postului. Nu trebuia semnată demisia.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Se poate promova o actiune la instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Domnule Adrian, vă mulțumesc mult!
Am înțeles!
Cu respect, Nicoară Nicolae
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

act aditional schimbare punct lucru altfel incetare cim Ana M M Ana M M Buna ziua, Societatea are 2 puncte de lucru unul intr-o localitate iar unul in alta localitate. La punctul de lucru la care lucrez societatea are spatiul ... (vezi toată discuția)
De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata cotuca cotuca Sunt angajata part-time, 3 ore pe zi(in urma cu 2 luni era de 4 ore pe zi). Acum o saptamana, am primit un telefon de la firma ca sa demisionez ca oricum nu ... (vezi toată discuția)