avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Româncă stabilita de multi ani in Belgia, cu 2 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Româncă stabilita de multi ani in Belgia, cu 2 minori nascuti in Belgia ...

Buna seara ,am si eu o problema, si cer ajutorul vostru.
Situatia este urmatoarea:Cetateanca romanca stabilita de multi ani in Belgia ,cu 2 minori nascuti in Belgia. Minorul 1 a împlinit varsta de 14 ani la sf lui Ianuarie 2025 . Are cerificat romanesc si pasaport romanesc care expira in 2028. Legal ar trebui sa ii fac primul buletin romanesc. Acum in Februarie,noi am obtinut naționalitate Belgiana. Intrebarea mea este: mai este necesar sau obligatie sa ii fac si buletin romanesc? Sau pot sa ii fac doar pasaport cu domiciliu in strainatate cand expira cel actual? Sau direct pasaport belgian ? Copiii au domiciliul in Belgia la mine (mama) , tatal fiind in romania , divortati.
Cel mai recent răspuns: AlinaCostin31 , utilizator 09:30, 26 Februarie 2025
Copilul este cetățean român, deci ar trebui să aibă și un act de identitate românesc valabil.
Dacă locuiți efectiv în străinătate, vă recomand să îi faceți pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate,așa este corect și legal. Cartea de identitate indică un domiciliu din România, ceea ce în situația de față nu corespunde realității.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
georgiana.td, utilizator
Da, locuim efectiv in strainatate. Copilul are deja un pasaport romanesc pe care il l-am facut acum 2 ani, care este valabil pana in 2028. Pot sa il schimb in cel cu domiciliu in strainatate cand expira acesta? Sau trebuie schimbat acum urgent? Iar eu, ca mama, ce fac cu buletinul romanesc, avand deja naționalitate belgiana?

georgiana.td a scris:

Copilul este cetățean român, deci ar trebui să aibă și un act de identitate românesc valabil.
Dacă locuiți efectiv în străinătate, vă recomand să îi faceți pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate,așa este corect și legal. Cartea de identitate indică un domiciliu din România, ceea ce în situația de față nu corespunde realității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana pentru doi copii nascuti in cipru von_wonderland von_wonderland Buna ziua. Va rugam frumos sa ne ajutati cu ceva lamuriri cu privire la obtinerea documentelor de cetatenie romana pentru doi copii nascuti in Cipru, unul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Cum imi obtin copilul nascut in belgia? anouka89 anouka89 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mn cu niste orientari si demersuri juridice. Am locuit in Spania 10 ani si de 2 ani sunt in Belgia impreuna cu ... (vezi toată discuția)