Cristian1116
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are legătură, dar nici răspunsul dvs. nu are legătură cu întrebarea. Am întrebat cu cine iau legătura dacă acele persoane sunt pensionare și încă muncesc, ținându-se la “păstrare” deciziile de pensionare? Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns. Din acest motiv eu sunt defavorizat și pierd la salariu.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa stiti ca este perfect legal ca un pensionar la limita de varsta , chiar daca a fost cu reducerea aferenta grupelor , sa lucreze in continuare , la acelasi angajator sau la altul . Codul Muncii prevede doar ca , la emiterea deciziei de pensionare , contractul de munca inceteaza . Daca angajatorul doreste sa pastreze salariatul , nu trebuie decat sa incheie cu acesta un nou CIM , in aceleasi conditii ( sau in conditiile negociate ) , eventual in aceeasi zi . Daca spuneti ca aceste posturi trebuiesc eliminate , cu ce v-ar ajuta pe dvs. ? Nici Casa de Pensii , nici ITM nu au nici o treaba , reclamati degeaba . Poate la forul superior al companiei ( cel care a dat “ directiva “ ) … Dar - desigur - va asumati si eventualele consecinte privind pozitia dvs. in respectiva firma , mai ales daca ( asa cum spuneti ) au de facut reduceri de personal …
1. Pensia anticipata nu se poate cumula cu salariul .. deci , incheierea unui alt c.i.m. nu poate fi valabila.i intr-o astfel de situatie.
2. O solutie ar fi , o adresa catre Casa de Pensii in care solicitati sa se comunice daca persoanelor respective le-a fost comunicata decizia de pensionare..
In functie de raspuns, se poate decide de catre angajator.
pensionarea anticipata e diferita de cea cu reducerea varstei! chiar daca a beneficiat de reducerea varstei, persoana tot la limita de varsta este pensionata, si daca nu este functionar public are tot dreptul sa lucreze! si nu, decizia iccj nu are absolut nicio legatura cu ordonanta trenulet!