avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am depus o plangere penala pentru furt . ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am depus o plangere penala pentru furt . Dupa ce au ...

Buna ziua, am depus o plangere penala pentru furt . Dupa ce au trecut 3 ani am facut si o cerere de urgentare pentru rezolvarea plangerii penale. Cererea a fost acceptata si tot ce am reusit sa aflu de la Parchet este faptul ca dosarul a fost trimis inapoi la sectia de politie pentru completarea cercetarilor.
Am trecut inca un an si singurul raspuns primit de la sectia de politie este ca cercetarile sunt continuate.
Exista un termen legal dat de Parchet pentru aceste cercetari ?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Dan Sima , Avocat 12:16, 27 Februarie 2025
În situația în care urmărirea penală se prelungește pe o perioadă care depășește durata de 1 an, se poate face contestație privind durata procesului penal. Dacă este admisă, instanța va stabili un termen în care dosarul de urmărire penală va trebui să fie soluționat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata cercetari penale. _Alin_ _Alin_ Am facut o plangere impotriva unei ord. a procurorului. Instanta (jud. de cam. preliminara) mi-a admis plangerea si a trimis cauza catre parchet pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere de obligatia de a face impotriva parchetului laura38038 laura38038 Buna ziua. In data de 11.06.2020 am trimis o plangere catre parchet online. De atunci si pana azi nu am primit de la parchet nimic, nici macar numarul de ... (vezi toată discuția)
Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)