avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua ! Am condus o mașină cu ITP expirat , ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua ! Am condus o mașină cu ITP expirat , asigurare ...

Bună ziua ! Am condus o mașină cu ITP expirat , asigurare expirată , talon suspendat și plăcuțele de înmatriculare suspendate și am pus alte plăcuțe de înmatriculare altele decât cele ale mașinii , de pe o altă mașină fiind tot a mea , amândouă fiind ale mele luate în evidență la primărie , și am fost oprit de un echipaj mi sa întocmit un dosar penal și o dovadă fără drept de circulație. Mi sa comunicat că dosarul meu a fost cu trimitere către parchet ca și suspect și că se lucrează la el.
Mă interesează care sunt demersurile și cam cât ar mai dura ?
Mă interesează dacă mi se anulează permisul cu drept de reexaminare sau dacă mi se suspendă pe 6 luni + amendă penală ?
Cam cât ar fii amenda penală pentru această faptă ?
Cel mai tare mă interesează dacă mi se suspendă sau anulează ? ( Menționez că e prima abatere , nemaiavând probleme niciodată , fiind curat peste tot )
Mulțumesc pentru fiecare răspuns !
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:47, 27 Februarie 2025
Pe lângă anularea categorică a permisului de conducere,riscați și o condamnare cu executare.
Buna ziua

Fapta dvs se incadreaza la art 334 alin 2: Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă

Conform Art 114 din OG 195/2002, permisul se va anula daca veti fi condamnat definitiv, indiferent daca pedeapsa va fi amenda sau inchisoarea (inclusiv cu suspendare).

Fiind prima abatere, sunt sanse sa evitati pedeapsa mai grea, inchisoarea cu executare, si sa primiti o pedeapsa cu suspendare. Dar de anularea permisului nu scapati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul strain cu itp expirat fara drept de circulatie in romania plus fals, uz de fal si dare de mita taut_m taut_m Buna ziua Am o foarte mare nelamurire. Am incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru comiterea infractiunilor de: -conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)