avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme cu avocatul
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme cu avocatul

Buna ziua

Va scriu in legatura cu o problema. Sunt parte vatamata intr-un proces penal.
Am incheiat un ctr cu un avocat , i-am platit o suma , am primit chitanta pt suma aceea insa pe parcurs mi-am dat seama ca avocatul mi-a ascuns multe chestii si in plus nu si-a indeplinit atributiile din punctul meu de vedere. Anume : cand ne-am inteles asupra onorariului , dl avocat mi-a zis ca aceea este suma pe care o cere dumnealui si ca nu va mai avea alte pretentii , eu dorind sa ii ofer un procent din suma pe care urmeaza sa o obtin ( el m-a refuzat , sustinand ca suma respectiva este onorariului dansului si atat ) ....iar dupa un timp sa imi spuna ca de fapt suma este numai pt fond .
-cand am incheiat ctr am discutat multe aspecte , printre care si suma de bani pe care o vom cere ca despagubire ( atat daunele morale cat si materiale s, in plus era suta la suta sigur de ceea ce vb si ca aceasta suma o vom castiga garantat d).........dupa ce am inceput procesul , dl avocat a considerat de unul singur ca suma stabilita nu este buna si a schimbat suma intr-una dorita doar de dumnealui , fara a ma consulta in aceasta privinta ......... dar in timpul procesului mi-a dat declaratia respectiva sa o semnez , neexplicandu-mi despre ce este vb ( mi-am dat seama mai tarziu cand am avut o discutie legat de suma respectiva si atunci mi-a aratat declaratia semnata de mine , motivand ca eu stiam de suma , dar recunoscand ca nu a trecut suma stabilita deoarece nu ne va acorda instanta acea suma )
- de unde stia avocatul ca instanta va acorda sau nu acea suma ?
- am avut martori ....nu a stat de vb cu niciunul ! nu a pregatit martorul ! eu stiu ca un avocat tb sa isi pregateasca martorul , sa stie ce va avea de spus acesta ., pe dansul nu la interesat deloc acest aspect
- a intarziat la una din infatisari .......instanta ne-a strigat cazul iar dansul nu sosise inca
-nu a intervenit in nici un fel in timpul procesului ..........nu a avut nici o intrebare de adresat , atat inculpatului cand i s-a luat declaratia , dar si martorilor!
-spunandu-i toate acestea dl avocat s-a aparat cu diverse chestii neadevarate si mai mult a si mintit ref la ce s-a intamplat .
- cand i-am adus la cunostiinta toate acestea s-a aparat spunand ca nu este adevart ca dansul si-a facut tb , invocand cateva minciuni printre care : el a discutat cu martorii ! Am ramas cu gura cascata cand am auzit cate minciuni putea sa spuna .
I-am cerut sa imi inapoieze o parte din suma .....dar dansul nu doreste acest lucru ...repet : spunand ca si-a indeplinit toate sarcinile . I-am cerut rezilierea ctr ...dar nu doreste nici acest lucru.
Stiu ca as putea merge la UNBR sau la Barou sa ii fac o plangere .....insa ma gandesc se rezolva ceva ? Stiti cazuri de genul in care au fost rezultate in favoarea clientului? Eu nu doresc decat inapoierea sumei care mi se cuvine pe buna dreptate .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Dl avocat si-a indeplinit sarcinile asa cum sustine ?
Precizez ca onorariul dansului a fost destul de mare .......iar dupa parerea mea nu merita nici macar jumatate din bani ( cateva drumuri la politie , 2 infatisari si nimic in plus ) , iar fodul nu s-a terminat , deci cu siguranta nu i se cuvine toata suma.
Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: jery , utilizator 10:23, 15 Februarie 2010
Multumesc tuturor pt ras ....
1.nu mi mi-a spus ca vor exista trei cai intr-un proces ( nu am de unde sa stiu ) ..avocatul a ascuns acest lucru de la bun inceput , puteam sa imi explice ca nu aveam nimic de obiectat . NU renunt la serviciile lui din cauza banilor , mi se pare normal ca orice avocat sa aiba onorariul lui ( este liber prin lege sa faca acest lucru ) iar eu daca am fost de accord cu el asta este . M-am referit la faptul ca MA MINTIT , iar cel mai grav lucru mi se pare ca a luat o hotarare fara a ma consulta , iar pt mine asta inseamna ceva destul de grav , eu l-am angajat pt a-mi apara interesele . AM uitat sa precizez ca il banuiesc si de intelegere cu asiguratorul , nu stiu in ce masura avea sau nu de castigat din asta .
Cand am zis ca nu a pregatit martorii , scuzati-ma ca va spun dar am vazut ca un avocat care isi face tb asa cum trebuie sta de vb cu martorii , IN NICI UN CAZ nu sa il invete sa minta , nu asta am vrut sa spun , martorul depune juramant si spune ce a vazut si ce stie .SI daca nu s-ar face deloc chestia asta ( pregatirea martorilor ) atunci d c avocatul in mom in care i-am reprosat chestia asta , mi-a spus ( a mintit ) ca el a discutat cu doi martori , d c ar mai fi zis asta ....daca avocatul nu discuta cu martorii ??dc s-a aparat ?
'' Martorul trebuie sa declare tot ce stie in legatura cu cauza pentru care a fost propus, cu fapta respectiva iar avocatul pe timpul desfasurarii declaratiei va pune intrebari daca mai este necesar.''

- nu a pus nici o intrebare , desi a fost necesar !
- am semnat declaratia in care ma constituiam parte civila in acest proces si ceream suma de bani ( suma de bani pe care a trecut-o dansul , fara a ma consulta ulterior , pt ca m-a facut sa cred ca vom cere aceasta suma inculpatului , iar suma discutata la inceput o vom cere asiguratorului , ceea ce nu era asa , facuse doar o singura cerere pt despagubiri materiale si morale ) .............MOTIVAND ca ...nu ar fi acordat instanta suma stabilita de mine ! DC , de unde stie avocatul care este aprecierea instantei ?

multumesc

jery a scris:

- nu a pus nici o intrebare , desi a fost necesar !

Daca nu aveti nici cea mai mica incredere ca va gestioneaza bine cauza, nu inteleg de ce insistati in a merge in continuare cu el.
Aprecierea ca erau necesare intrebari va apartine. EL poate sa fi gandit astfel. Nu-i iau apararea necunoscand detalii ale cazului. Doar ca...va plangeti si-l faceti de toata jena aici INAINTE sa se fi terminat procesul si sa stiti daca a procedat corect sau nu.
Eu zic sa mai discutati cu el....Comunicarea face minuni.
Parerea mea este ca aveti doua variante:
1.Sa mergeti mai departe cu avocatul dvs. pana se finalizeaza procesul in prima instanta.Ulterior angajati alt avocat sau discutati cu acesta de alt onorariu.
2.Sa va angajati alt avocat.Aveti dreptul de a avea doi avocati angajati la aceeasi instanta.
Restituirea banilor nu este posibila decat prin intelegere cu acesta.Nu vad motive concrete.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc inca o data .
NU l-am facut de toata jena ...am relatat cum au stat lucrurile . Nici nu am spus ca voi continua cu el ....am specificat faptul ca doresc rezilierea contractului ,acceptand si faptul ca nu doreste sa imi restituie nici un ban, dar EL nu doreste rezilierea ctr si nu inteleg dc?
Eu am renuntat la serviciile lui de ceva timp si mi es pare normal sa ma documentez f bine ce am de facut in continuare .
Asa cum a spus cineva am dreptul la doi avocati , chiar daca nu va fi cazul .
Spre norocul meu am aflat lucruri mult mai grave de competenta avocatului si anume dansul sustinea mult si tare ca nu s-a citit actul de sesizare si ca putem modifica acea declaratie cu pretentii, si acum am aflat ca actul de sesizare a fost citit la prima infatisare . Consider asta o mare lipsa de experienta , sincer .
Mai poate fii modificata aceasta cerere , cu toate ca avem motive destul de serioase?
In general, in practica, nu se citeste actul de sesizare.Exista acte de sesizare de 200 de pagini.Insa se mentioneaza asa.

Nu puteti rezilia contractul decat prin acordul partilor.Daca avocatul nu vrea poate sa vina la termen.
Daca vreti sa nu mai vina la termen vorbiti cu avocatul pe care il veti angaja cum sa procedati.
Despre ce fel de fapta este vorba?Pe ce infractiune va judecati?

Alte discuții în legătură

Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)