avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o ...

Vă deranjez cu o rugăminte.
Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in natură al defunctei mamei fiului în viaţă, iar soției supraviețuitoare a fiului decedat i-a atribuit sulta, reprezentând contravaloarea cotei parti de 1/2 din imobilul succesoral proprietate defunctei mame, transmisă prin testament universal soției supraviețuitoare, în situaţia cand sunt 2 descendenți direcți ca moștenitori legali.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:40, 4 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt suficient de specializata cat sa va spun ca ceea ce scrieti sunt concluzii gresit trase in urma unor lecturi de specialitate pe care le-ati perceput ca un profan. Dreptul nu inseamna ceea ce noi ne imaginam ca e drept ci un set de reguli care, din pacate, nu pot reprezenta dreptatea tuturor. Desigur, aveti dreptul sa va revoltati si sa ne tratati de prosti. In materie de mostenire, termenuul de acceptare nu decade din drepturi pe nimeni, in 99,99% din cazuri. Ca dovada ca multi nu se grabesc sa dezbata succesiuni, sa le accepte sau sa renunte (vedeti chiar cazul dvs care nu ati dezbatut la timp succesiunea duupa mama) . Concubinajul nu are relevanta in discutie. Cancerul chiar si iin faza terminala nu pune probleme de luciditate per se decat daca afecteaza creierul, de exemplu. Insa substantele administrate puteau juca un rol. Ma indoiesc, insa, ca un psihiatru isi risca parafa pentru ... nimic. Iar notarul, nici atat. Martorii sunt martori, nu atesta dar dau marturie, ca altfel nu ar mai folosi la nimic prezenta lor.
Ca nu va convine ce se intampla e una. Ca nu e sau ca e moral ... nu intram aici in discutii. In materie de mostenire lucrurile sunt extrem de clare. Asteptati clarificarea din penal si veti vedea dupa cum e mai bine sa procedati.
Ah, si abtineti-va de la judecati cu privire la experienta membrilor forumului, cata vreme nu profesati si nu ati studiat in domeniu. Ca idee, am fost ani de zile avocat si m-am saturat de cate succesiuni am vazut; cu sau fara acceptarea in termen, s-au dezbatut si succesiuni de peste 50 de ani in urma, cu mostenitori pre sau post decedati ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul ... nicu_eden nicu_eden Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale, fapt dovedit de o adeverință medicală ... (vezi toată discuția)
Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, ... nicu_eden nicu_eden Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați ... (vezi toată discuția)