avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Bună ziua,

Aș dori să solicit câteva clarificări cu privire la procedura de succesiune, având în vedere următoarea situație:

Bunicii mei au decedat cu mai mult de doi ani în urmă, iar tatăl meu și sora lui trebuie să dezbată succesiunea. Până în prezent, nu s-a realizat nicio succesiune după niciunul dintre bunici.

În acest context, am următoarele întrebări:

1. Este necesar să se dezbată mai întâi succesiunea după primul decedat și ulterior cea după al doilea?

2. Dacă da, impozitul de 1% și taxele aferente (notariale sau judiciare) trebuie achitate separat pentru fiecare succesiune?

3. Din punct de vedere al costurilor, care variantă presupune cheltuieli mai mici: procedura notarială sau cea prin instanță?

4. Indiferent de calea aleasă (notar sau instanță), impozitul de 1% este obligatoriu în toate cazurile?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2025
TL02, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:31, 1 Martie 2025
1. Da
2. Da
3. La notar
4. Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Titlu de propritate dupa succesiunea bunicilor morti si a parintelui mort Danieladvd Danieladvd Draga AvocatNet.com, Tatal meu a murit fara sa faca succesiunea dupa parintii lui decedati (bunicii mei). Tatal meu are o sora inca in viata. Cei 4 copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune viorel_2374 viorel_2374 Buna ziua! M-ar interesa cum as putea rezolva cu succesiunea bunicilor (din partea mamei) care au decedat in anul 1996 ambii.Exista titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)