avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez pentru o companie poloneza ce isi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez pentru o companie poloneza ce isi desfasoara ...

Buna ziua!
Lucrez pentru o companie poloneza ce isi desfasoara activitatea in mai multe tari printre care si Romania!
In Romania s-au hotarat sa concedieze mai multe persoane insa nu in baza unui contract colectiv de munca ci de comun acord printr-o luna (20 zile lucratoare) de preaviz platita si cam atat.
In contract am stipulat ca in cazul concedierii sau demsiei am un termen de preaviz de 20 zile lucratoare platite, ceea ce ei fac insa acum ca am ajuns si eu la faza concedierii simt ca nu e corect si ca as putea obtine mai mult in urma acestei concedieri. Am contract nedeterminat si lucrez din Iulie 2022 in cadrul companiei.
Ce ma sfatuiti sa fac astfel incat sa obtin maximul de la angajator dar sa se incadreze in limite etice si morale, relatia mea si companie pe tot parcursul colaborarii fiind una exceptionala si imi doresc ca si despartirea sa fie la fel.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bobyboy , utilizator 16:26, 2 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs , este un fel de concediere mascata ..adica, raportul de munca va inceta cu acordul partilor , situatie care nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj si nici de salarii compensatorii.

Insa in baza, principiului libertatii contractuale, puteti negocia cu angajatorul acordarea unei sume compensatorii ca urmare a incetarii c.i.m.
Multumesc mult! imi e de mare ajutor raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii conform art.78 alin.1 grosselisabe_SB grosselisabe_SB am lucrat in perioada 01.09.2008-14.11.2009la unitatea de trasport local din sibiu.din cauza desfintarii troleibuzelor ne-a dat preavizul,dar in loc sa ne dea ... (vezi toată discuția)
Departamentul se relocheaza in alta tara Hetzen Hetzen Salut, Departamentul din compania unde lucrez se relocheaza in alta tara (am fost informati verbal in urma cu 3 luni), mi s-a propus un al post in cadrul ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)