Buna ziua!
Lucrez pentru o companie poloneza ce isi desfasoara activitatea in mai multe tari printre care si Romania!
In Romania s-au hotarat sa concedieze mai multe persoane insa nu in baza unui contract colectiv de munca ci de comun acord printr-o luna (20 zile lucratoare) de preaviz platita si cam atat.
In contract am stipulat ca in cazul concedierii sau demsiei am un termen de preaviz de 20 zile lucratoare platite, ceea ce ei fac insa acum ca am ajuns si eu la faza concedierii simt ca nu e corect si ca as putea obtine mai mult in urma acestei concedieri. Am contract nedeterminat si lucrez din Iulie 2022 in cadrul companiei.
Ce ma sfatuiti sa fac astfel incat sa obtin maximul de la angajator dar sa se incadreze in limite etice si morale, relatia mea si companie pe tot parcursul colaborarii fiind una exceptionala si imi doresc ca si despartirea sa fie la fel.
Va multumesc!
Ce spuneti dvs , este un fel de concediere mascata ..adica, raportul de munca va inceta cu acordul partilor , situatie care nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj si nici de salarii compensatorii.
Insa in baza, principiului libertatii contractuale, puteti negocia cu angajatorul acordarea unei sume compensatorii ca urmare a incetarii c.i.m.