avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, Familie cu, copil minor în vârstă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, Familie cu, copil minor în vârstă de 13 ani. ...

Bună seara,

Familie cu, copil minor în vârstă de 13 ani.
De ani de zile părinții nu se mai înțeleg, Doamna insista pe tema divorțului pe cale amiabila,se pare ca tatăl nu este de acord.
Este legal ca mama sa plece împreună cu copilul la o alta adresa apoi sa depună solicitarea de divort în instanta, cu instiintarea prealabila a autoritatii tutelare?

Menționez urmatoarele:
- nu este vorba despre violenta fizica ci doar verbala din partea sotului.
- soțul la momentul actual nu are serviciu
- mama minorului ii va comunica tatălui adresa la care se va muta si îl va lăsa să petreacă timp cu acesta(asa cum este normal)

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 04:15, 2 Martie 2025
Mama poate pleca împreună cu copilul la o alta adresa însă nu este nevoie sa anunțe nici politia și nici autoritatea tutelara.
Desfacerea căsătoriei se poate realiza pe calea instantei de judecata indiferent dacă soțul este sau nu de acord și indiferent dacă se prezintă sau nu la proces.
Contactați un avocat care sa va sprijine în acest demers și sa va explice in detaliu toate aspectele juridice cu privire la aceasta procedura.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea este in divort rollea rollea rietena mea este in divort cu sotul ei (fire foarte violenta !) au convenit verbal ,,divort de comun acord din ,,din culpa ambelor parti \" .el insista sa isi ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor cri_213 cri_213 as vrea sa stiu ce sanse am sa mi se acorde tutela exclusiva a fiului meu de 1 an, in conditile in care eu sunt in concediu de crestere a copilului,pe sotul ... (vezi toată discuția)