avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Apelez cu incredere la experienta pe care o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Apelez cu incredere la experienta pe care o aveti ...

Buna ziua,
Apelez cu incredere la experienta pe care o aveti si va adresez cateva intrebari/sfaturi/indrumari.
Ma numesc Robert, sunt din Bucuresti si de curand matusa mea din Piatra Neamt a decedat, in ianuarie anul curent. Mama mea este sora vitrega a matusii.
Matusa, mi-a facut testament legalizat la notar prin care se certifica faptul ca, la incetarea din viata toate bunurile mobile si imobile care se aflau in proprietatea ei sa imi revina mie.

Care sunt pasii de urmat in situatia de fata? Saptamana viitoare voi merge in Piatra Neamt pentru a incepe procedurile legale.
Trebuie facuta succesiunea fix la notarul care a facut testamentul?
Din ce am citit pe internet, ar trebui mai intai eliberat certificatul de inregistrare fiscala de la Taxe si Impozite apoi ar trebui Anexa 24 de la primarie. Cu aceste acte trebuie mers la un notar pentru urmatorii pasi?
Pot sa fac toti pasii astia in calitate de mostenitor testamentar?
Mi se pare putin dificil, deoarece nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva.
Orice sfat/indrumare imi este util si va multumesc anticipat pentru aceste lucruri.
Va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:11, 3 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gasiti un notar din localitatea in care a fost ultimul domiciliu al defunctei. sunati si cereti lamuriri, faceti programare pt dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un testament herrandrei herrandrei Buna ziua ! Va rog sa ma imi spuneti daca exista vreo posibilitate ca un testament sa fie atacat de catre alte rude in urmatoarea situatie : Mama mea are o ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Drept civil succesiunea total3r total3r sant mostenitor testamentar al unei doamne care a decedat in ianuari 2009 mostenirea se afla pe numele ei dar cumparata in timpul casatoriei sotul este si el ... (vezi toată discuția)