avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum anulez contractul de vanzare cumparare imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum anulez contractul de vanzare cumparare imobil pentru neplata?

Cumparatorul nu a efectuat plata in termenul prevazut in contractul de vanzare cumparare incheiat la notar.
La vanzarea imobilului s-a platit impozitul pe vanzare, dar daca nu s-a efectuat vanzarea pentru ca pretul imobilului nu a fost platit ce se intampla cu acest impozit?
In contractul de vanzare cumparare, plata trebuia sa se faca prin virament bancar si nu s-a efectuat in timpul precizat din contractul de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
legumicultor, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:19, 4 Martie 2025
Buna ziua

Discutati de urgenta cu notarul unde ati facut vanzarea/cumpararea pentru anularea contractului, oprirea procedurilor de intabulare si pentru returnarea banilor incasati drept impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iampozitul pe venit pentru vanzarea prin "prima casa"? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua... am imcheiat un antecontract de vanzare a apartamentului prin programul prima casa;impozitul calculat este destul de mare si am inteles ca eu in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe banii obtinuti dupa vanzarea unui teren agricol . virgil64 virgil64 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Dupa ce vand o suprafata de teren agricol sunt obligat sa platesc o taxa(impozit) la ... (vezi toată discuția)
Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!? ncis ncis Am cumparat un apartament de la dezvoltator(Sido Union), In contractul de vanzare notarul specifica faptul ca eu cumparatorul voi plati vanzatorului, pretul ... (vezi toată discuția)