avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor condominiu - lipsa pregatire economica - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor condominiu - lipsa pregatire economica - sanctiuni posibile? ...

Cenzor condominiu - lipsa pregatire economica - sanctiuni posibile?

Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare legata de o neregula constatata in comisia de administrare a condominiului in care locuiesc.
Pe scurt, acum un an s-a schimbat presedintele, administratorul, si comitetul, impreuna cu cenzorul. In cadrul sedintei respective nimeni nu a dorit sa preia functia de cenzor, dar in urma presiunilor membrilor o persoana a acceptat aceasta functie, fara plata, ca si restul comisiei blocului.
La momentul respectiv votul a fost unanim, dar intre timp am aflat ca aceasta persoana nu respecta prevedrile legii 196/2018 legat de necesitatea pregatirii economice! Problema mea este ca aceasta personala nu are de unde sa stie cum sa isi execute atributiile specifice functiei, si ar trebui sa renunte.
Exista vreo posibilitate de a aplica sanctiuni acestei persoane, pe langa propunerea de eliminare din functie in sedinta de peste 2 saptamani? Din punctul meu de vedere este acolo fraudulos, si poate face tampenii daca nu stie ce face, si chiar doresc sa se transmita un mesaj clar legat de asumarea de atributii in bloc. Cine nu stie, sa nu se bage, gen.
Ce pot face? Pot reclama persoana undeva, in afara de comitetul blocului, care apara aceasta persoana pe motivul ca altcineva nu este doritor?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
Andrew1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrew1986 , utilizator 12:36, 6 Martie 2025
Pai adunarea e vinovată fiindcă l-a ales. Administratorul este calificat?
Este o firma. Cu administratorul nu am nimic. Cenzorul e problema. Nu trebuia el sa știe atunci când a fost numit ca nu poate fi? Sau sa zicem ca a fost luat prin surprindere, dar putea sa renunțe peste câteva zile.
Chiar nu poate răspunde în nici un fel pana nu face vreo tâmpenie?

adriandimitriu a scris:

Pai adunarea e vinovată fiindcă l-a ales. Administratorul este calificat?

Ați informat Comitetul Executiv? I-ați cerut cenzorului să demisioneze? Și cenzorul poate fi o firmă. În plus, dacă nu e remunerat, răspunderea e... discutabilă; probabil nu există nici contract
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
De ce spuneți ca răspunderea e discutabila? Ce treabă are renumerarea cu asta? Nu, nu cred ca exista contract, domnul e o persoana fizica fără pfa, cred ca e inginer la o fabrica. Am înțeles ca nu a dorit nimeni funcția, și dansul a cam fost numit după muncă de lămurire. Contează asa tare asta? Legea e lege, nu?
Personal nu i-am cerut nimic cenzorului, nu credem ca rezolvam ceva așa.

adriandimitriu a scris:

Ați informat Comitetul Executiv? I-ați cerut cenzorului să demisioneze? Și cenzorul poate fi o firmă. În plus, dacă nu e remunerat, răspunderea e... discutabilă; probabil nu există nici contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara presedinte apt4bm apt4bm Buna, asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap ... (vezi toată discuția)
Alegerea cenzorilor Mihaflorica Mihaflorica In adunarea generala din primul trimestru al anului s-a ales comitetul executiv presedinte si 2 vicepresedinti.Cenzorii sint parte din comitetul executiv?Cum ... (vezi toată discuția)