avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu detine o societate agricola de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu detine o societate agricola de foarte multi ...

Buna ziua!
Tatal meu detine o societate agricola de foarte multi ani, care se ocupa de luat in arenda terenuri agricole. O parte din acesti arendasi au decedat pe parcusul anilor si aparent nici mostenitorii nu si-au facut aparitia. Tata a platit impozitul la primarie pe aceste terenuri in acesti ani.
Intrebarea este urmatoarea: Cum poate intra in posesia acestora si in acte? Care sunt pasii de parcurs? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxanaten , utilizator 16:41, 6 Martie 2025
El e arendas, nu e proprietar.

Da, clar. Nu am spus ca este proprietar. El a avut si are in arenda aceste terenuri. Intrebarea era ce demersuri se pot face sa devina proprietarul acestor terenuri ale caror proprietari au decedat si nu exista mostenitori. Doar am mentionat ib in toti acesti ani, tata a platit impozitul pentru acestea.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

El e arendas, nu e proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate cmnop cmnop Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va adresez si eu o intrebare. se poate vinde un teren ... Doru.200 Doru.200 Buna seara! Va adresez si eu o intrebare. Se poate vinde un teren unde tatăl meu are titlu de proprietate? Tata a decedat în 2010. In 2011 un hectar din cele ... (vezi toată discuția)
Arenda, regim juridic si fiscal Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Dorim sa dam in arenda terenurile agricole ce au apartinut soacrei mele, care a decedat (decembrie 2009) si pentru care nu este facuta succesiune ... (vezi toată discuția)