avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este suficientă o declarație de renunțare la partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este suficientă o declarație de renunțare la partea de moștenire ...

Este suficientă o declarație de renunțare la partea de moștenire a unei persoane, pentru a putea fi luată în considerare și a avea valabilitate la notar???
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:33, 6 Martie 2025
Buna ziua

Declaratia de renuntare trebuie sa fie in forma autentica (deci data in fata unui notar si autentificata de acesta) si se va inregistra in RNOS.

Nu se accepta o declaratie pe proprie raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carmo71 carmo71 buna dimineata.imi poate spune cineva daca este recunoscuta de notarii din romania o declaratie de renuntare la mostenire data la ambasada romaniei din ... (vezi toată discuția)
Act depus la notar renuntare drepturi in urma succesiunii ana-op ana-op Buna ziua, In urma decesului parintilor mei, s-a facut succesiunea dupa amandoi. Suntem 2 frati. In urma succesiunii averea se impartea pe din doua. Eu am ... (vezi toată discuția)
Acceptarea expresa a succesiunii raul89 raul89 Buna ziua Doresc sa verific daca succesiunea dupa bunicul meu, a fost acceptata expres de catre unul dintre mostenitorii sai, in termenul legal de ... (vezi toată discuția)