avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... iesire urgenta din CIC intrare sot in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

iesire urgenta din CIC intrare sot in CIC

Buna ziua
Daca ma reintorc la munca cu cate zile inainte de inceperea muncii trebuie anuntat angajatorul? Ma pot intoarce chiar daca in locul meu e altcineva angajat pe o perioada de 1 an?
Daca sotul a lucrat in luna decembrie la 2 firme si a luat 2 salarii in casuta corespunzatoare lunii decembrie ( din declaratia cu cele 12 luni muncite inainte de nasterea copilului) trebuie trecute ambele salarii si de catre cine???????????#-o
Va rog, va rog niste raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ron_ava , utilizator 09:11, 12 Februarie 2010
1. Luati legatura cu angajatorul si spuneti-i de intentia dvs. de a inceta suspendarea CIM si reluarea activitatii si picati de acord asupra datei revenirii. Trebuie sa intelegeti si dvs. ca angajatorul a tinut cont de cererea initiala a dvs. de suspendare a CIM pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului si nu putea sa lase locul de munca neocupat pana atunci.
2. Sotul face acelasi dosar ca si dvs., pentru a intra in CCC. Vor fi luate in calcul veniturile sale din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului. Fiecare angajator, la care a lucrat, ii completeaza adeverina tip.
Multumesc pentru raspuns.
Voi merge luni sa depun cerere sper sa revin la locul de munca. Inca o intrebare care este legea care imi permite sa ma intorc oricand la locul de munca?
1. Cand ati intrat in CCC pana la 2 ani, contractul individual de munca (CIM) a fost suspendat dar dvs. ati ramas tot salariata acelei firme.
2. Deci dvs. va intoarceti la firma si va reluati activitatea in baza aceluiasi CIM.
3. Baza legala este Codul muncii.
4. Angajatorul nu va poate refuza reluarea activitatii. Numai daca desfiinteaza locul de munca al dvs. va poate concedia si intrati in somaj.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea postului dupa revenirea din concediu crestere copil pana la 2 ani kat1978 kat1978 Ma confrunt cu urmatoarea problema: in perioada 2007-2011 am fost angajata pe o firma care in 2013 are activitatea suspendata iar toti salariatii au fost ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - concediu de crestere a copilului popoviciu13 popoviciu13 buna, intr-o luna ar trebui sa ma reintorc la munca din concediu de crestere al copilului. Postul meu este desfiintat. Un alt post pe studiile mele nu am sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. lavinia_radu lavinia_radu Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011. Incepand cu ce data ... (vezi toată discuția)