avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie: Ani de facultate la cursuri de zi, pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie: Ani de facultate la cursuri de zi, pentru stagiu de cotizare

Pensie: Ani de facultate la cursuri de zi, pentru stagiu de cotizare/ Intrebare pt Forumul: Pensionari şi probleme juridice legate de pensii
Ce se intampla daca o persoana a facut doar o parte din anii de facultate la cursuri de zi? De exemplu, doi ani la cursuri de zi si trei ani la cursuri fara frecventa, cu diploma de absolvire, etc. Am inteles ca acei ani la cursuri de zi, se pot valorifica pentru stagiul de cotizare, corect?
Va multumesc,
Lina
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
Lina I., utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:44, 9 Martie 2025
In interpretarea mea ( dar eu nu sunt jurist ) , nu se vor lua in considerare cei 2 ani . Cititi art 14 , alin (1) lit (a) , din Legea 360/2023 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ... MIA1969 MIA1969 buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ,daca este efectuata in timpul in care am si lucrat multumesc! (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)
Dupa ce va intra in vigoare legea nr. 127/2019, cum se va pune ... ingbv ingbv Dupa ce va intra in vigoare Legea nr. 127/2019, cum se va pune problema? Intrebare: Am facut facultatea la seral, intre anii 1983-1989. Am obtinut diploma de ... (vezi toată discuția)