avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Se poate considera nul un proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Se poate considera nul un proces verbal dacă numărul ...

Bună ziua! Se poate considera nul un proces verbal dacă numărul buletinului este altul decât cel pe care îl am? Am fost înregistrat de pistolul radar , mi-a fost reținut permisul de conducere, dar pe procesul verbal , mai exact la Nr. Buletin , este trecut numărul buletinului vechi , expirat , și adresa de pe buletinul nou . Mulțumesc !
In primul rind aceasta greseala nu e un caz de nulitate absoluta, nu se constata din oficiu, ci e cel mult nulitate relativa, trebuie ca instanta sa constate asa ceva, dar o va face, daca nu sunt si alte date corecte care sa va identifice, cum ar fi CNP, adresa, etc. In opinia mea e doar o eroare materiala care nu va duce la anularea PV de contraventie.
Depinde de judecator, de argumentare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, agentul constatator a trecu gresit si incomplet in ... Mihai9301 Mihai9301 Buna ziua, Agentul constatator a mentionat gresit si incomplet in procesul verbal de contraventie, adresa mea de domiciliu/ resedinta împiedicând corecta ... (vezi toată discuția)