avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea speta: angajez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea speta: angajez un lucrator ...

Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea speta: angajez un lucrator comercial intr-un magazin, apoi cand se elibereaza postul de sofer in unitate il trec pe postul de sofer. Ii incetez cim cu lucrator comercial si ii fac un nou cim pt postul de sofer, sau fac un act aditional la cim-ul actual( lucrator comercial) cu schimbarea fisei de post pt sofer? Cum e legal si corect? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina_huszarr , utilizator 20:32, 11 Martie 2025
Act aditional la cim-ul actual( lucrator comercial) cu schimbarea functiei si a fisei de post pentru sofer.
multumesc.
Obligatoriu, fiind vorba de un alt loc de munca, se face examinarea medicala pentru schimbarea locului de munca invederea emiterii fisei de aptitudine. Se respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art. 15 Examenul medical la angajarea în muncă se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată;
b) lucrătorii care îşi schimbă locul de muncă sau sunt detaşaţi în alte locuri de muncă ori alte activităţi;
c) lucrătorii care îşi schimbă meseria sau profesia.
Multumesc pt clarificari.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, persoana detașată are fișa de medicina muncii ... dutun dutun Bună ziua, Persoana detașată are fișa de medicina muncii valabilă, mai este nevoie să facă din nou controlul medical? (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine dina10 dina10 Buna ziua. Am fost angajata cu contract ind. de munca pe perioada determinata de la 03.02.2014 pana la 30.04.2014. Angajatorul vrea sa-mi schimbe contractul ... (vezi toată discuția)
Analize medicale angajare Rradu1 Rradu1 Buna ziua. daca in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma ca conducator auto si am facut toate analizele atunci, si testul psihologic, iar acum vreau sa ma ... (vezi toată discuția)