avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut ...

Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut 14 ani de stagiu contributivi și am mai cumpărat 1an vechime. Iar perioada asimilata stagiului de cotizare-armata la termen redus și facultatea - 4 ani șase luni și 25 zile. Am fost încadrat la pensie socială - 1281 lei, pentru că de drept as fi avut 1221 lei. Este corect?
Eu zic ca nu e corect! Modul de calcul are trebuie schimbat! Pensia minimă pentru muncă ar trebui să fie, să zicem, 15 milioane vechi,, dar cea socială nu ar trebui să depășească 5milioane. Pentru că la cea siciakase încadrează și cei fără o zi de muncă.Asta arată ca pensiile sociale sunt pentru clientela politică..Na consider nedreptățit! Sunt pus în rand cu cei care nu au muncit măcar o zi! Nu se poate! Scriu la CEDO!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:21, 11 Martie 2025
NU exista pensionari fara stagiu de cotizare . Doar cei care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unor probleme de sanatate , dar au , totusi , un stagiu de cotizare cat de mic , pot incasa pensie de invaliditate fara a avea acei minim 15 ani stagiu contributiv . Indiferent cat de nedreapta va pare Legea pensiilor , nimeni de pe acest site nu o poate schimba , doar Parlamentul poate . Daca asta doriti , scrieti .
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista pensiionari si cu un stagiu de peste 35 ani care primesc indemnizatia minima pentru pensionari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie diminuată la recalculare!!!ce sumă va scrie pe talon, în septembrie? CYBORG CYBORG 10 septembrie 2024-09-10 Bună ziua! Azi am luat decizia de recalculare a pensiei. Eu iau pensia minimă, în august 2024 pe talonul adus de poștaș cu ... (vezi toată discuția)
Bună dimineata.am 16 ani și 7 zile de munca .sunt pensionat ... Paula1977 Paula1977 Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata cu invaliditate 3 este adaugata la perioada contributiva? Manuela Anton Manuela Anton Buna ziua ! 1.)Daca o persoana are grad de invaliditate 3 din 04,04,02019 si a lucrat continuu pana la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor ... (vezi toată discuția)