Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut 14 ani de stagiu contributivi și am mai cumpărat 1an vechime. Iar perioada asimilata stagiului de cotizare-armata la termen redus și facultatea - 4 ani șase luni și 25 zile. Am fost încadrat la pensie socială - 1281 lei, pentru că de drept as fi avut 1221 lei. Este corect?
Eu zic ca nu e corect! Modul de calcul are trebuie schimbat! Pensia minimă pentru muncă ar trebui să fie, să zicem, 15 milioane vechi,, dar cea socială nu ar trebui să depășească 5milioane. Pentru că la cea siciakase încadrează și cei fără o zi de muncă.Asta arată ca pensiile sociale sunt pentru clientela politică..Na consider nedreptățit! Sunt pus în rand cu cei care nu au muncit măcar o zi! Nu se poate! Scriu la CEDO!
Mulțumesc!
NU exista pensionari fara stagiu de cotizare . Doar cei care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unor probleme de sanatate , dar au , totusi , un stagiu de cotizare cat de mic , pot incasa pensie de invaliditate fara a avea acei minim 15 ani stagiu contributiv . Indiferent cat de nedreapta va pare Legea pensiilor , nimeni de pe acest site nu o poate schimba , doar Parlamentul poate . Daca asta doriti , scrieti .