avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut cu conditie pentru rambursare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut cu conditie pentru rambursare

Am imprumutat o suma de bani in anul 2007 de la o ruda indepartata cu conditia sa o rambursez in momentul in care vand un alt imobil. Suma imprumutata am folosit-o pentru completarea sumei detinute de mine pentru cumpararea unui imobil. in 2010 primesc notificare de la un avocat prin care cel care mi-a imprumutat bani vrea sa-mi execute neaparat 2 imobile desi eu mi-am exprimat disponibilitatea sa-i dau imobilul care trebuia sa-l vand. Banii 45000e mi i-a virat in cont iar eu de buna credinta i-am trimis un act sub semnatura privata prin care recunosc datoria.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 11:19, 12 Februarie 2010
ellydr a scris:
r eu de buna credinta i-am trimis un act sub semnatura privata prin care recunosc datoria.

daca asta e singurul act de imprumut...procedurile pana la executare vor mai dura
si pana atunci aveti timp sa vindeti si sa-i returnati banii.
daca se ajunge pana la executare silita , la licitatie pe un imobil luati mult mai putin
Ma intereseaza daca imprumutul a fost facut fara termen rambursarea fiind conditionata de vanzarea imobilului x care are val de 2 ori cat imprumutul poate sa se lege de alt imobil Y pe care imi cere sa-l vand alaturi de x chiar lui?
ellydr a scris:

Ma intereseaza daca imprumutul a fost facut fara termen rambursarea fiind conditionata de vanzarea imobilului x

aveti un contract scris in sensul asta? cred ca nu, daca nu aveti nici un termen de rambursare
in orice caz, nu va poate impune nimeni ce sa vindeti si cui
daca se ajunge la executare silita se poate "lega" de tot ce e pe numele dvs
deocamdata aveti libertatea sa vindeti ce vreti
ati primit notificarea acum, sa nu intervina termenul de prescriptie al imprumutului, dar pana la executare mai e

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca monica63 monica63 Buna, am luat un credit de la persoana fizica in urma cu 3 ani si am ipotecat casa mea. Contractul era pe un an de zile. Nu am restituit toti banii, inca ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament decs decs In urma cu 10 ani mi-am cumparat un apartament pe care l-am platit asa: 60% cu bani de la parintii mei (pentru care am facut chitanta de mana) si 40% cu credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credit ContSters291892 ContSters291892 Buna seara, Am facut un imprumut ,pe care nu l-am mai putut achita ptr ca am fost data in somaj .Avand o varsta (48 ani) nu am putut sa ma mai angajez pe ... (vezi toată discuția)