avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... temei legal civil sau comercial?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

temei legal civil sau comercial?

Persoana fizica, vreau sa chem in judecata, cu actiune in pretentii, o societate comerciala pe care am avut-o chiriasa intr-un imobil si de pe ruma careia am platit o gramada de facturi (cu majorari si penalitati).Contractul este reziliat din octombrie 2009, dar pe ultima una nu mi-a achitat nici chiria si mi-a luat si niste bunuri din spatiu (calorifere).Care este temeiul legal pt.o astfel de actiune?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 20:18, 12 Februarie 2010
Temeiul legal este art. 998 si urm cod civil iar natura litigiului este comerciasla fiind vorba de o societate comerciala ca pirita
top dan a scris:

Temeiul legal este art. 998 si urm cod civil iar natura litigiului este comerciasla fiind vorba de o societate comerciala ca pirita

corect, cu precizarea ca actiunea in pretentii, trebuie introdusa la tribunal, sectia comerciala
Mulţumesc mult pentru raspuns. Inca ceva: Chiar daca valoarea pretentiilor este sub 1 miliard lei vechi, litigiul este de competenta tribunalului, doar pt.ca este de natura comerciala?Multumiri anticipate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial sau civil? dandanaua dandanaua Ca ersoana fizica, am inchiriat un spatiu unei societati comerciale.Contractul a fost reziliat, dar vreau sa actionez societatea in instanta pentru ca nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Temei legal avand in vedere abrogarea art. 893 c. com., care este in prezent temeiul legal in baza caruia poate fi calificat un litigiu intre doua societati comerciale ca ... (vezi toată discuția)
Executare sau prejudiciu Maricica Palancianu Maricica Palancianu Stimati colegi, Ma confrunt cu o situatie complicata si va rog sa ma ajutati cu opiniile voastre cu privire la situatia data: Prin sentinta data de JS 1 ... (vezi toată discuția)