avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 19 ani, am avut o relație din care a ieșit o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 19 ani, am avut o relație din care a ieșit o fetiță, în ...

Am 19 ani ,am avut o relație din care a ieșit o fetiță,,în luna a 8 de sarcină mămica s-a decis ca îi este mai bine lângă părinții ei și nu lângă mine ceea ce a urmat ,,,,,a născut ,,,a înregistrat copilul fără a mă anunța,,deci nu sunt trecut pe certificatul copilului,,,,eu aș dori să fac toate demersurile pentru a recunoaște fetița ,de a avea drepturi și obligații asupra acesteia dar mămica nu acceptă,ce mă sfătuiți?vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:02, 20 Martie 2025
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in instanta pentru stabilirea paternitatii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul să dați declarație de recunoaștere a copilului, la notar sau în fața ofițerului de stare civilă de la locul înregistrării nașterii.
Pentru a purta numele dvs. este însă nevoie și de acordul mamei, iar pentru drepturi și obligații, dacă nu vă înțelegeți cu mama, va trebui să mergeți în instanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteți da o declarație de recunoaștere a copilului în fața ofițerului de stare civilă sau în fața unui notar. Ulterior va trebui să modificați certificatul de naștere al copilului. Discutați cu un avocat să vedeți ce variante aveți, în funcție de cum evoluează situația.
Ar fi bine sa discutati cu un avocat despre tot.
Daca vreti sa vizitați copilul trebuie știut exact căci veți plăti pensie de întreținere și sa aveți o lipsă de drepturi exercitate în concret.
Cautati avocat cu experiență căci este mult de discutat.

București 2025
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce a considerat că îi e mai bine lângă părinți și nu lângă tatăl copilului? Spuneți că aveți 19 ani. Mama fetiței câți are? Dacă va copleșește dragostea de aia mică (și poate și de mama ei!) dovediți-o ajutând cu bani, vizite, bunuri, etc, nu cu procese, șicanări, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am o fetita de un an, nu am fost casatorita iar la nastere ... X.alexandra70 X.alexandra70 Buna .Am o fetita de un an nu am fost casatorita iar la nastere nu a venit tatal sa o recunoasca motiv pentru care nu apare in certificat si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului fara acordul mamei Laura s Laura s buna ziua, ma numesc laura sirba si as avea urmatoarea intrebare: cum se procedeaza ca tatal sa isi poata recunoaste copilul care are 4 ani?a fost crescut ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil (nascut in romania) de tata cetatean strain mariastasinopoulou mariastasinopoulou Buna ziua!! as dori daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri la o problema foarte importanta pentru mine .Mai intai sa va descriu cazul .Deci ..in 1994 luna ... (vezi toată discuția)