avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, în data de 16-03-2025 am fost oprit de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, în data de 16-03-2025 am fost oprit de poliție pentru ...

Bună ziua,în data de 16-03-2025 am fost oprit de poliție pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni,permisul meu de conducere a fost reținut pentru 60 de zile iar eu doresc să depun contestație.
Precizez că nu au fost martori implicați.
1-În procesul verbal pe care l-am primit Amenda este de 1620 de lei adică 8 puncte de amendă în valoare de 202,5 lei punctul iar jumătate din aceasta este 607,5 lei
Adica ar trebui să plătesc 6 puncte de amendă
2-În procesul verbal nu a fost trecută polița RCA a mașini
3-În locul unde trebuie să semneze martorul m-a pus pe mine să semnez iar acolo se precizează nume,prenume și cnp
Credeți că am șanse de câștig dacă depun contestație?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 18:59, 16 Martie 2025
1. E corect, e jumătate din minim, 3 puncte amendă.
2. Nu trebuie.
3. Martorul semnează doar dacă refuzați.
Nu sunt motive de câștig.

Buna ziua

3. Daca nu ati semnat la contravenient si ati semnat la martor, PV-UL trebuie contestat obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal santionare neacodare de prioritate pietoni - nulitate absoluta allexs96 allexs96 Buna seara si bine v-am gasit ( fiind nou pe acest forum ), multumesc pentru initiativa. Va scriu in acest moment fiind intr-o situatie ingrata pentru mine, ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)