avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... o persoana fizica care primeste chirie de la o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

o persoana fizica care primeste chirie de la o persoana juridica ...

o persoana fizica care primeste chirie de la o persoana juridica in anul 2025 in valoare de 3200 lei lunar trebuie sa depuna declaratia unica in anul 2025?
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 16:20, 18 Martie 2025
Se depune declaratie unica pentru chiria incasata in anul precedent, adica se depune in 2025 daca ati incasat chirie in 2024, daca nu, atunci se depune doar in 2026 pentru ce incasati in 2025
florioan@gmail.com a scris:
o persoana fizica care primeste chirie de la o persoana juridica in anul 2025 in valoare de 3200 lei lunar trebuie sa depuna declaratia unica in anul 2025?

Impozitul pe venit este calculat, reținut la sursă, declarat și plătit de către firmele care plătesc chirie.Declaratia unica o depuneti doar pentru plata CASS.
www.avocatnet.ro/articol_691...
Buna ziua!

Daca este singurul venit, trebuie sa declarati si sa platiti la nivel de 6 salarii min CASS.
Daca mai sunt si alte venituri care intra in plafon la CASS, trebuie calculat cumulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass dacă am cumpărat actiuni AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am cumpărat acțiuni la Bursa București anul trecut și am primit dividente Am înțeles că impozitul pe dividente se reține la sursa ,la brokerul cu care ... (vezi toată discuția)
Am un imobil inchiriat unei persoane juridice lauracali lauracali Buna ziua! Am un imobil inchiriat unei persoane juridice care in anul 2024 a retinut la sursa si a virat lunar impozitul aferent. In 2024 am depus declaratie ... (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)