avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am primit de la parintii mei donatie o suma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am primit de la parintii mei donatie o suma de bani ...

Buna ziua,
Am primit de la parintii mei donatie o suma de bani pe numele meu iar cand am achizitinat un apartament din aceea donatie am trecut pe actele de cumparare si numele meu si numele sotului deoarece notarul mi-a spus ca este bun dobandit in timpul casatoriei si voiam sa stiu daca asa este considerat ? Chiar daca donatia am primit-o eu de la parintii mei dar nu printr-un act si pur si simplu transfer bancar cu mentiunea donatie catre fiica ?Eram obligata sa il trec si pe sot? In cazul unui partaj cum se procedeaza cu acest apartament? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
Alina20000, utilizator
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 16:12, 18 Martie 2025
Buna ziua,

In cazul vanzarii, bunul este comun, proprietate devalmasa a sotilor.

La partaj, insa, puteti demonstra ca dvs. ati platit pretul din sumele de bani donate de mama dvs, cerand o contributie exlcusiva la dobandirea bunului, cat si atribuirea acestuia.
În cazul dumnv era foarte ok -Separarea de bunuri. ( în acest caz erați proprietara apartamentului)
Nu știu sigur dar cred că nu este timpul trecut pentru o astfel de decizie( consultați un notar)
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament cris_tm05 cris_tm05 Ceau. Desi am mai cautat pe unele forumuri nu am gasit un raspuns concret la urmatoarea situatie. Vreau sa cumpar un apartament, vanzatorul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare legata de o proprietate imobiliara. ... LatcuI LatcuI Buna ziua! Am o intrebare legata de o proprietate imobiliara. In cazul in care parintii doneaza sau daruiesc prin transfer bancar niste bani unuia din copii ... (vezi toată discuția)