Buna ziua,
Am primit de la parintii mei donatie o suma de bani pe numele meu iar cand am achizitinat un apartament din aceea donatie am trecut pe actele de cumparare si numele meu si numele sotului deoarece notarul mi-a spus ca este bun dobandit in timpul casatoriei si voiam sa stiu daca asa este considerat ? Chiar daca donatia am primit-o eu de la parintii mei dar nu printr-un act si pur si simplu transfer bancar cu mentiunea donatie catre fiica ?Eram obligata sa il trec si pe sot? In cazul unui partaj cum se procedeaza cu acest apartament? Multumesc anticipat pentru raspuns!
In cazul vanzarii, bunul este comun, proprietate devalmasa a sotilor.
La partaj, insa, puteti demonstra ca dvs. ati platit pretul din sumele de bani donate de mama dvs, cerand o contributie exlcusiva la dobandirea bunului, cat si atribuirea acestuia.
SunnyXxxX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În cazul dumnv era foarte ok -Separarea de bunuri. ( în acest caz erați proprietara apartamentului)
Nu știu sigur dar cred că nu este timpul trecut pentru o astfel de decizie( consultați un notar)
În cazul unui partaj oricare dintre părți poate face dovada în instanta a contribuției exclusive sau intr un procent mai mare la dobândirea unui bun comun.
Partaj
soaresil
in cazul unui partaj, cand bunul a fost achitat de una din parti ( parintii ), in timpul casatoriei , cum se va proceda?
de la cumparare au trecut 23 ... (vezi toată discuția)