avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună! M-am căsătorit în August anul trecut, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună! M-am căsătorit în August anul trecut, buletinul este ...

Bună ziua! Am o întrebare. M-am căsătorit în August anul trecut, buletinul este schimbat pe numele soțului dar permisul nu, fiind de Italia. Are vreo relevanță având în vedere ca nu sunt pe același nume? Nu aș vrea să îl schimb momentan pentru că mai plec în Italia și acolo am toate actele pe numele înainte de căsătorie. Acolo este mai complicată schimbarea actelor deoarece, în general, nu se ia numele soțului.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
PaulaMariaBiriiac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:35, 18 Martie 2025
Buna ziua!
In mod normal dupa casatorie se schimba actul de identitate,pasaportul,permisul.De asemeni se actualizeaza schimbarea numelui la locul de munca,banci.etc.etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema, este destul de complicat , dar sper ... angela.italia angela.italia Buna ziua! Am o problema, este destul de complicat , dar sper sa fiu pe inteles si sa imi dati un sfat. Deci, m-am casatorit in Romania in 1992 cu un cetetean ... (vezi toată discuția)
Nume casatorie rcorinat rcorinat Buna ziua, As dori sa-mi pastrez numele dupa casatorie timp de un an din cauza unor motive legate de acte. Dupa un an, as dori sa-mi schimb numele dupa ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara imediat dupa cununia civila Diana Georgianna Diana Georgianna Buna ziua. Intr-o sambata din august o sa am cununia civila si urmatoarea zi trebuie sa plec in Italia. Stiu ca am termen de 15 zile pentru schimbarea numelui, ... (vezi toată discuția)