avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin dreptul de proprietate pe un teren la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin dreptul de proprietate pe un teren la care s-a platit ...

Cum obtin dreptul de proprietate pe un teren la care s-a platit impozit multi ani?
Are impozitul platit peste 20 de ani la primarie pe rolul fiscal dar nu exista certificat de mostenitor facut inca de la bunici.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
automecanic, utilizator
Cel mai recent răspuns: automecanic , utilizator 13:14, 24 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti prin formularea unei actiuni in instanta. Va recomand sa apelati la un avocat.
Am aflat cum se poate intra in posesie, e vorba de uzucapiune.
Acum caut un avocat specializat in procesele de uzucapiune din Prahova (Ploiesti, Campina, Baicoi, etc.)

Astept raspunsurile dvs.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Dacă terenul a fost al bunicilor, cu acte de proprietate, trebuie făcută succesiunea.
În caz contrar, trebuie să vedeți dacă vă încadrați în condițiile posesiei pentru a invoca uzucapiunea. Simpla plată a impozitului nu este suficientă.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
automecanic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere proprietate prin uzucapiunea lunga madalinamrn madalinamrn Bunicul meu a posedat si ingrijit neintrerupt un teren in suprafata de 600mp, aflat langa proprietatea sa, din anul 1972 si pana in prezent. Terenul cu pricina ... (vezi toată discuția)
Succesiune Andreea 20000 Andreea 20000 Buna ziua!Doresc sa fac o succesiune in urma mortii tatalui meu.As dori, va rog mult, sa ma ajutati cu cateva informatii.Est obligatoriu ca succesiunea sa se ... (vezi toată discuția)