avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am fost adoptata, in 1992, sau mai bine zis ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am fost adoptata, in 1992, sau mai bine zis cumparata. ...

Buna ziua. Am fost adoptata, in 1992, sau mai bine zis cumparata. Intrebarea este... as avea drept de mostenire din partea "parintilor" adoptivi?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:40, 18 Martie 2025
Buna ziua

Da, daca ati fost adoptata aveti aceleasi drepturi ca si copiii firesti ai parintilor adoptivi. Prin urmare veniti la mostenire cu aceleasi drepturi ca si copii naturali ai parintilor adoptivi.

Pe de alta parte au incetat raporturile de rudenie cu parintii dvs naturali, deci nu mai aveti dreptul la mostenire dupa parintii naturali ai dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca are vreun drept de mostenire copilul infiat, cu toate ca mai am doi copii naturali szabo flavius szabo flavius am 2 copii naturali cu sotul meu , am adoptat un copil de la casa copilului cu 10 ani mai mic decit copii mei imi pun intrebare daca cind voi muri eu daca fac ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, TeHil TeHil Scriu aceste rânduri cu speranța că mă poate ajuta cineva cu un sfat, mama mea a fost adoptata, recent tatăl natural a decedat, mătușa mamei din partea ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)