avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emit o factura fiscala pentru un serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emit o factura fiscala pentru un serviciu

buna ziua
eu emit o factura fiscala pentru un serviciu catre o firma austriaca
aceasta factura poate fi platita de o persoana fizica din austria?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 17:53, 19 Martie 2025
Buna ziua!
Plata facuta de un tert este prevazuta in codul civil - art 1474.

Din punct de vedere TVA trebuie sa existe o documentatie suport care sa dovedeasca clar prestarea serviciului catre firma pentru ca locul prestarii e diferit in functie de cine este beneficiarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar doinalisandru doinalisandru O firma A din Ro cumpara de la o firma B din Austria. Firma fin Ro vinde unui client tot din Austria -C. Marfa pleaca de la B direct la C fara sa traca prin ... (vezi toată discuția)
Contract antrepriza constructii in germania Oana Maria B Oana Maria B Buna ziua, Avem urmatorul caz: firma romana(A) incheie un contract de prestari servicii -constructii cu o firma germana(B) ,locul prestarii fiind in ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu miraj miraj firma mea platitoare de tva are contract cu o firma din Austria ptr executare prestari servicii eu ca firma prestez servicii in Romania pentru firma din ... (vezi toată discuția)