avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatal meu a decedat. Singurul bun pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatal meu a decedat. Singurul bun pe care acesta il ...

Buna ziua. Tatal meu a decedat. Singurul bun pe care acesta il avea pe numele lui este un teren primit donatie de la mama lui, in timp ce el era căsătorit cu mama mea. Succesiunea de cine trebuie deschisa? Cata cota parte primeste mama si cata primesc eu? Am intrebat un notar iat acesta mi-a spus ca 3/4 eu, 1/4 mama. Mama cand a auzit m-a amenintat ca ma da in judecata pentru ca defunctul meu tata a fost in ultimii ani bolnav si ea sustine ca doar ea l-a ingrijit. La ce ar trebui sa ma astept acum? Mii de multumiri.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
marinamijea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca l-a ingrijit , cum e si firesc ( sotii isi datoreaza ajutor unul altuia , ca de-aia sunt soti ) , nu are dreptul la o cota majorata . Cotele de succesiune sunt stabilite prin lege , si sunt exact cele pe care notarul vi le-a comunicat .
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
CHKa, utilizator
Viața poate fi frumoasa sau un calvar. Dar după deces cu siguranță e un calvar, printre moștenitori. Fiecare vrea cat mai mult. Și așa apar amenințări, etc, proceze.
Puteti începe dvs procedura notariala, nu trebuie sa așteptați după mama, apoi, dacă nu exista înțelegere, veți continua în instanță.
Parintii nu aveau nimic împreună, unde locuiau?
Și dacă îl îngrijea de 10 ori mai mult decât a făcut-o asta nu înseamnă că primește o cota mai mare la succesiune fata de cea stabilita de lege..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru nepot de sora magda.coco magda.coco Matusa mea a decedat cu 3 ani in urma.Sotul ei nu afacut succesiunea fiind bolnav. Sotul a decedat si el la mijlocul acestei luni. El mai are un frate.Matusa ... (vezi toată discuția)
Succesiune marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Mai am 2 frati, insa mama mea mi-a donat acum 10 ani 1/2 din imobil reprezentand casa + teren. Vreau sa stiu, la moartea mamei (tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune. V-M V-M Succesiune. Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)