avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sunt persoana cu dezabilitatii accentuate. Primaria nu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sunt persoana cu dezabilitatii accentuate. Primaria nu ma scuteste ...

Sunt persoana cu dezabilitatii accentuat . . Primaria nu ma scuteste de la taxa pe impzit al imobilului in care traiesc , eu locuiesc cu sotul meu de 40 de ani de cand de m-am casatorit . este cumparat impreuna apartementul... Dar el este proprietar.. pe actul de proprietate ,,.... eu daca nu sunt trecuta pe act .. in ce calitate ma regasesc ?...))) Ce trebuie sa fac sa pot fi scutita de la plata pe impozit al apartamentului in care locuim.. Va multumesc! Astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: anyka49 , utilizator 09:33, 24 Martie 2025
Buna ziua

Daca nu sunteti trecuta pe actul de proprietate, nu aveti nici rol la primarie si atunci nu aveti nici impozit. Prin urmare nu aveti de ce sa fiti scutita.

Daca numai sotul dvs apare in acte, dvs nu sunteti proprietara. Dvs nu va regasiti in nici o calitate in acele documente.

Ca sotie, aveti dreptul la o cota-parte din acel imobil dupa decesul lui si eventual un drept de creanta pentru ce ati contribuit la acel imobil in timpul casatoriei. Cota-parte depinde de ce alti mostenitori vor mai fi la momentul ala (daca aveti copii impreuna, daca sotul mai are frati etc...)

O varianta ar fi ca sotul sa va doneze o parte sau chiar tot imobilul. Dupa asta, imobilul (sau o parte din el) fiind intabulat pe numele dvs il declarati la primarie si veti fi scutita de impozit. Scutirea de impozit se aplica numai pentru partea dvs din acel imobil.
În calitate de soție.
Dacă l-ati cumpărat împreună, în timpul căsătoriei, este bun comun.
Chiar dacă este trecut doar soțul.
La data dobândirii, soțul era căsătorit.
Da ! L-am cumparat in timp ce eram casatoriti. . Locuim de 40 de ani impreuna in acest apartament.. si poate ca ..moartea ne v-a muta in alt loc,, Concluzia care este ??? Platesc impozit sau nu ??. Va multumesc frumos de raspuns !!
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit majorat a treia proprietate sch sch a)Ce cote majorate de impozit datorez , va rog ? 1.Locuiesc la o proprietate pe numele sotului (dobindita anterior casatorie cu un an si la care imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Apartament de la parinti camelian camelian Buna ziua, Sunt singura la parinti, necasatorita. Ai mei au un apartament. Cum e cel mai bine sa procedeze? Sa mi-l doneze, sa faca act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)