avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-un bloc nou iar dezvoltatorul a spus ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un bloc nou iar dezvoltatorul a spus ca administreaza ...

Locuiesc intr-un bloc nou iar dezvoltatorul a spus ca administreaza el 5 ani conf ctr . Acesta face magarii si am vrea sa facem asociatie . Am intrebat pe doamna de la firma care se ocupa de intretinere :

Intrebare : Va rog sa ma ajutati cu detalii suplimentare, ce acte a fi necesare, ce costuri ar fi si ce drepturi si obligatii ar avea acesta asociatie, privit si in contextul in care dezvoltatorul se va ocupa de admnistratia blocului 5 ani conform contractului pe care fiecare proprietar l-a semnat.

Raspuns : In acest caz, avand in contractul de vanzare-cumparare aceasta clauza, asociatia de proprietari nu se va putea infiinta decat dupa expirarea termenului din contractul de vanzare-cumparare.

Legal daca el administreaza , noi putem infinta asociatie ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:39, 22 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati intrebat pe cine nu trebuie (angajatul dezvoltatorului)...
Luati la mana legislatia specifica[ link extern ] .
Daca nu va descurcati cautati una dintre firmele care se ocupa cu infiintarea de firme si asociatii.
Discutati si vedeti cam care ar fi costurile.
Faza cu administrarea de catre dezvoltator pe timp de 5 ani, mi se pare o chestie abuziva, ma rog, nu stiu cum este prevazuta in contracul de vanzare/cumparare. Discutati cu un avocat si vedeti cat de corecta este aceasta metoda.
Apoi. administrarea este una iar as. de prop. este alceva.
Lectuati legislatia si va lamuriti.
Sunt multe de spus si impotriva unui administrator care are comportari abuzive !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment abuziv mihaella_u mihaella_u Buna ziua, As vrea sa stiu daca firma care administreaza blocul in care locuiesc (este chiar firma care a construit blocul) poate infiinta un fond de rulment ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract administrare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Buna ziua, Noi,proprietarii dintr-un bloc nou,care face parte dintr-un ansamblu rezidential,ne-am constituit Asociatie de Proprietari,incepand cu ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu dezvoltator danadom38 danadom38 Subiect: Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am ... (vezi toată discuția)