avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Refuzul institutiei de a recunoaste un drept deja ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Refuzul institutiei de a recunoaste un drept deja castigat...

Buna ziua.
In 2007 am decis sa plec din randurile functionarilor publici(DGFP), la acea data avand functia de ....superior I.1
Intre timp s-a modificat L. 188/1999 si conditia pentru functia de "superior" privind vechimea in specialitatea(studiilor) este de 9 ani.
In momentul de fata am 8 ani si 11 luni #-o vechime in specialitatea studiilor necesare. Institutiile publice au acelasi raspuns: s-a modificat legea si nu mai indeplinesc cerintele legale pentru 'superior'.
Avand in vedere ca aveam deja un drept castigat, considerati ca sunt sanse reale de a obliga institutia sa ma incadreze pe functia de ...superior? Sau cunoasteti practica instantelor in acest sens(functionari publici)?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:17, 11 Februarie 2010
Nu puteti participa la un concurs de recrutare, pentru o functie publica de executie in grad profesional superior, pentru ca, vechimea necesara, este de 9 ani in specialitatea studiilor absolvite. Faptul ca odata, ati fost functionar public in grad prof. superior, iar legea s-a schimbat intre timp... nu are nici o relevanta. Daca erati numita functionar public aviator, si intre timp s-ar fi modificat aceasta functie publica, credeti ca instanta v-ar fi incadrat asa? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)
Concurs de recrutare functionar public IlyesEtelka IlyesEtelka Este legal sa se ceara 9 ani de vechime pe un posst de functionar public clasa aIII-a, grad superior daca cel care a demisionat a avut vechime de 9 ani (vezi toată discuția)