avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte de stare civila . Doresc sa inregistrez in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte de stare civila . Doresc sa inregistrez in Ploiesti Prahova, un certificat ...

Buna ziua, as vrea sa inregistrez in Ploiesti Prahova, un certificat de casatorie si de divort intre mine si un cetatean belgian.
Sunteti la curent cu formalitatile necesare ?
Multumesc anticipat,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 22:15, 1 Aprilie 2025
casatoria incheiata in strainatate se inregistreaza la organele de stare civila. Divortul pronuntat in strainatate urmeaza alta procedura pentru a putea fi recunoscut In plus , daca in prezent nu mai sunteti casatorita nu puteti inregistra casatoria
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Deoarece căsătoria a fost încheiată înainte de transcriere în România, se va înscrie, sub formă de mențiune, pe actul de naștere.
Solicitarea se depune la primăria care are în păstrare actul dvs. de naștere.
Orientativ, puteți obține informații aici : [ link extern ]
Acea mentiune o sa va incurce in viitor...... Va spun asta din experienta... mai bine nu o inscrieti pe certificatul de nastere.
Căsătoria din străinătate a fost încheiată legal și a produs efecte.
Conform legilor din România este obligatorie înscrierea mențiunilor de căsătorie și divorț.
Contrariul înseamnă încălcarea legilor și fals în declarații - aveți statut civil divorțat, nu necăsătorit, deci va recomand sa faceți ceea ce este corect și legal
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! eu am fost căsătorită in italia cu un cetățean ... Rury Rury Bună ziua! Eu am fost căsătorită in Italia cu un cetățean italian, nu am transcris căsătoria in Romania, iar între timp timp am și divorțat. Anul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare transcriere casatorie si divort oti_s oti_s O persoana casatorita in strainatate si ulterior divortata trebuie sa faca transcrierea casatoriei si a divortului in registrele de stare civila romanesti, ... (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in alta tara sa fie recunoscuta in romania cren cren A se casatoreste in Serbia cu un cetatean sarb, dar la casatorie isi pastreaza numele ei de fata. Dupa ce incheie casatoria in Serbia nu vbine sa o ... (vezi toată discuția)