avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua! Eu am fost căsătorită in Italia cu un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua! Eu am fost căsătorită in Italia cu un cetățean ...

Bună ziua!
Eu am fost căsătorită in Italia cu un cetățean italian, nu am transcris căsătoria in Romania, iar între timp timp am și divorțat. Anul acesta am hotărât să mă reîntorc în România, trebuie neapărat să-mi transcriu căsătoria și divorțul? Mi-ar fi destul de greu, ținând cont că nu dețin certificatul lui de naștere și nici CI. Ce risc din punct de vedere legal? Precizez că nu avem copii împreună și mi-am menținut numele.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:02, 4 Aprilie 2025
Căsătoria și divorțul trebuie înregistrate și în România.
Fiind o căsătorie încheiată prin divorț înainte de transcriere în registrele de stare civilă românești, va fi o procedură mai simplă, respectiv înscrierea mențiunilor de căsătorie și divorț pe actul de naștere.
Orientativ, puteți vedea procedura aici : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salve! m-am casatorit in italia cu cetatean strain dar nu am ... Alcor_Gea Alcor_Gea Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana mert94 mert94 Buna seara.Sant noua si nu prea stiu cum sa ma comport an acest forum.Dar uitandu-ma an colo si-n cuoace am vazut forumul asta si m-am anscris,cautand: Cum pot ... (vezi toată discuția)
Transcrierea documentelor in romania ftclaudia@yahoo.it ftclaudia@yahoo.it Buna ziua, sunt cetatean cu dubla cetatenie (roman-italian) fost casatorita in Italia cu cetatean italian in 2001 iar acum in posesul sentintei definitiva de ... (vezi toată discuția)