avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Publicarea locurilor de munca vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Publicarea locurilor de munca vacante

Buna ziua,
Stie cineva daca pentru societatile private exista obligatia ca sa fie publicate locurile de munca vacante ca la stat?
Eu nu am gasit nicaieri...
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 15 Aprilie 2025
Pentru societatile private nu exista obligatia ca sa fie publicate locurile de munca vacante ca in sectorul bugetar , ci doar anuntate la AJOFM.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu o baza legala?
Multumesc.
Legea 76/2002 , art.10 :

(1) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, denumite în continuare agenții pentru ocuparea forței de muncă, în căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditați au obligația de a comunica lunar agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul date privind numărul șomerilor mediați și încadrați în muncă.

(3) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare locuri de munca vacante mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la ... (vezi toată discuția)
Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)
Documente dosar la angajare si situatia locurilor de munca vacante Anaj Anaj Buna ziua, 1. Spuneti-mi va rog, o societate comerciala are [b]obligatia[/b] de a declara locurile de munca vacante, inainte de a face angajari? Se ... (vezi toată discuția)