avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, As putea anula cerere de demisie prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, As putea anula cerere de demisie prin viciere de ...

Buna seara,

As putea anula cerere de demisie prin viciere de consimtamant in urmatoarea situatie:
- in ianuarie mi s a cerut sa mi dau demisia ( pot dovedii)
- in februarie mi s a facut abuziv evaluarea ( pot dovedii)
- in martie nu mi s a platit bonusul.pe feb angajatorul nu are nici o justificare legala
- in martie am fost trimisa acasa in timpul programului pe motiv ca nu e de lucru ptr doua persoane, este suficienta una ( dar ei m au pus in program!) Stiau de la inceput ca este suficienta o persoana
- sa zicem ca in aprilie imi dau demisia ptr ca am fost hartuita, o sa scriu clar asta.
Mentionez ca este deschis dosar la cncd ptr hartuire si discrimjnare, dar angajatorul nu a primit inca citatia, deci nu banuieste nimic.

In concluzie, prin hartuire sunt fortata sa imi dau demisia, deci se incadreaza in prevederile art din codul civil de viciere de consimtamant prin violenta? Comportamentul angajatorului reprezinta clar hartuire, iar hartuirea este o forma de violenta!
Ei nu ma pot concedia ptr ca acum catjva ani au concediat un salariat, iar acesta a castigat in instanta! Este clar ca ei acuma ma hartuiesc ptr a mi da demisia, ptr ca daca ar mai emite o decizie de concediere abuziva ar fi recidivisti!
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
alexxx1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:40, 26 Martie 2025
1. Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da.. in cazul meu a fost in urma hartuiri..deci provocata de angajator.
Dar temeiul legal care e? Viciere de consimtamant prin violenta morala?
Cum să te aperi de o demisie forțată
[ link extern ]

Detalii mai gasiti si aici
[ link extern ] /

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da in judecata o banca ptr ca m-a silit sa-mi dau demisia? elisabetamararu elisabetamararu Am lucrat la o banca si am fost obligata sa semnez demisia ca sa plec. motivul lor a fost ca am refuzat zilnic sa stau peste program. Dupa ce am plecat s-a dat ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)
Despre concedierea nelegala Luz_me Luz_me Buna ziua, Ce poate face un salariat in cazul in care angajatorul doreste sa impuna unui numar de salariati sa isi dea demisia pentru a evita procedura ... (vezi toată discuția)