avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce ar trebui sa fac?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce ar trebui sa fac?

Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari calculate pe criterii doar de eos stiute) si invitatia la o conciliere privind acest asa-zis debit datorat catre cei de mai sus.
In anul 2004 mi-am luat un abonament la O., iar in iunie anului 2006 am facut un al doilea abonament, tot la O. - unul de grup. La acea data, am solicitat verbal reziliere vechiului contract dar m-am lovit de un refuz. In acest context, am achitat la zi factuta curenta la acea data, dupa care am renuntat la a mai utliza acel abonament, ramanand cu cel de grup.
Din punctul meu de vedere, nu datorez nimic nimanui, in conditiile in care am renuntat la a mai folosi acel abonament, fiind la acea data cu plata la zi a facturilor.
De unde are dreptul acest eos in a-mi trimite scrisori acasa? Cine i-a imputernicit sa se foloseasca de datele mele persoanale?
Ce ma sfatuiti sa fac? Pana acum n-am luat legatura cu ei si cred ca nici nu o voi face.
Astept un raspuns pertinent. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
radu2008a, utilizator
Cel mai recent răspuns: tebe , utilizator 09:31, 8 Martie 2010
1. Faptul ca dvs. ati incetat sa folositi telefonul si abonamentul respectiv nu inseamna ca ati si reziliat contractul si ca nu datorati nimic.
2. O eventuala datorie din 2006 e prescrisa.
Salut,

Este posibil sa fie si alta problema aici, cred ca ar fi buna si consultarea unui avocat, trebuiesc neaparat verificate actele , daca ati facut sigur ultima plata in 2006 atunci e prescrisa datoria , dar trebuie sa fitii absolut sigur de acest lucru , se mai pune problema aici si in felul urmator: dvs ati facut ultima plata in 2006 dar abonamentul dupa plata efectuata a mai functionat sau nu ??
Plata a fost facuta dupa rezilierea abonamentului sau ati platit si dupa aceia abonamentul a mai functionat ? Pentru ca daca a mai functionat atunci prescriptia o sa trebuiasca calculata de la data ultimei facturi emise si ramase scadente ( ultima prestatie succesiva )

2 De reziliat un contract se reziliaza cu respectarea clauzelor de reziliere nu cum vrem noi si cand vrem noi.

3 Prescriptia in cazul contractelor cu prestatii succesive se calculeaza de la data scadentei ultimei prestatii. In fapt daca eu platesc luna asta o factura dar luna urmatoare nu mai platesc si se inchide abonamentul prescriptia nu se calculeaza de la data platii ci de la data in care a ajuns la scadenta factura de luan urmatoare , in cazul OG stiu sigur ca daca nu se reziliaza un contract abonamentul mai functioneaza 2 luni in care chiar daca nu vorbesc ( am posibilitatea sa vb dar nu vb ca nu vreau eu) abonamentul functioneaza.

cu stima
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
Multumesc pentru raspunsurile primite.
Ultima factura eliberata cred ca a fost in luna iunie 2006.
Sa nu ma intelegeti gresit. Intotdeauna mi-am platit datoriile la zi, indiferent cui i-as fi fost dator. In iunie 2006, nu am vrut decat sa renunt la unul din cele doua abonamente de la O. - doar atat. Mai mult, inainte de a refuza a mai utiliza acel abonament le-am achitat factura la zi. Ceea ce nu inteleg este de ce O. nu mi-a oprit suma de bani ce le-o datoram in conditiile in care le-am ramas ca abonat? Am trait cu impresia ca acel abonament a fost inchis. Am realizat ca acel abonament nu a fost inchis acum cand mi-a sosit aceasta scrisoare si de aici si intrebarile de mai sus. Oricum, va multumesc inca odata
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
radu2008a, utilizator
Daca ultima factura este in 2006 si de atunci creditorul nu a mai facut niciun act intrerupator de prescriptie, inseamna ca acest termen de 3 ani a trecut, situatie in care debitul este prescris. Nu semnati nimic daca va solicita acest lucru.
Salut,

Nu avea cum sa va opreasca debitul din alt abonament ,abonamentul 2 reprezinta un alt contract juric, actele nu pot fi amestecate , bani din acel contract daca ii mutau fara acordul dvs era ilegal.

cu stima

Alte discuții în legătură

Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!! Graminede Graminede IN [b]5 [/b][b]iunie 2004[/b] a decedat mama mea. La [b]1 iulie 2004 [/b]am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent! nimik_nou nimik_nou Buna ziua!Am primit si eu o instiintare de la eos referitoare la o datorie orange acumulata din 2 facturi neplatite din mai si iunie 2006, abonamentul facut in ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)