avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, in ianuarie 2023 am divortat, la mijloc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, in ianuarie 2023 am divortat, la mijloc fiind si un ...

Buna ziua, in ianuarie 2023 am divortat, la mijloc fiind si un copil de 8 ani si 6 luni. Divortul a fost la notar, iar in decizia de divort domiciliul fetei este la mine si urmatorul program de VZITA pentru tata: primul si al treilea weekend din luna, o saptamana din vacanta mica, o luna in vacanta mare si apeluri zilnice si pe internet. De specificat ca in decizie nu scrie nici zilele din weekend, nici ore nici daca vizita trebuie sa fie la domiciliul tatalui, doar "PROGRAM DE VIZITA". Pana acum vreo 2 luni, tatal a avut interactiuni cu fata si la luna, in general fiind la saptamana. Fata nu si-a dorit si nu isi doreste sa doarma la tata DELOC. De vreo doua luni tatal are cu o noua iubita, cu un copil de seama fetei si de atunci a devenit mai "implicat" in a cauta fata, iar acum isi "doreste" ca fata sa si doarma le el. Copilul are acum 10 ani si 6 luni si stiam ca de la 10 ani acesta poate fi ascultat si chiar sa se tina cont de ceea ce isi doreste, de catre un judecator sau psiholog. Intrebarea mea este daca iontr-adevar ar tine cont de dorinta copilului, sau tatal poate obliga fata sa doarma la el? Repet in decizie scrie PROGRAM DE VIZITA, fara a se specifica uun program clar, gen de vineri de la ora X pana sambata/duminica la ora Y, nici macar pentru vacantele mici sau cea mare.
Cel mai recent răspuns: lavinia_serban , utilizator 08:46, 26 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru determinarea programului de vizitare, in sensul de a fi specificate anumite intervale.

Minora poate fi audiata, iar instanta de judecata va lua o masura in interesul superior al acesteia.
1.copilul e ascultat dar părintele are dreptul la relații personale,
2.e în avantajul copilului sa stie ca are doi parinti doua case doua familii nu e nimic rău, atat timp cât are grija de ea cat este acolo nu e nimic rău că tatăl are o alta femeie care are un alt copil, asa e și normal și a refăcut viata nu e nimic rău.Acelasi lucru puteai și tu sa faci.
3.tu trebuie sa vezi de ce nu vrea sa meargă acolo, o bate nu i da sa mănânce sau de ce nu vrea copilul sa meargă acolo.Asta trebuie sa rezolvi motivele și sa le discuti cu el
Bun, nu am zis nicaieri ca nu as permite sau ca nu are voie tatal sa aiba alta relatie, este la a3a sau a4a relatie de cand am divortat, am zis ca de cand este in noua relatie este mai "implicat" pentru ca persoana cu care este acum are un fiu de o seama cu fata noastra... Chiar daca noi am divortat, mereu am cautat ca fata sa se duca la el, chiar daca de la bun inceput nu a vrut, nu o bate, din spusele ei o "ignora" destul de mult cand era la el pentru cateva ore..., adica din 5 ore cu el, abia daca vb cu ea juma de ora... Am incercat sa discut cu el problema, ca fata nu vrea si raspunsul a fost " nu ma intereseaza, nu exista sa nu vrea, o fortam..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor Mara 10 Mara 10 Buna ziua. In legatura cu o intrebare anterioara despre modificarea programului de vizita pt un copil minor, cel in care tatăl mai dorește două zile pe ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)