avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o problemă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se ...

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se poate. Soțul meu a decedat în luna Noiembrie anul trecut, iar la începutu lui Decembrie el a primit ultima pensie pe card. Eu în calitate de soție, nu am avut voie sa scot pensia lui de pe card în cazul în care actul de succesiune nu era făcut? Banii i-am transferat pe contul fetei din contul soțului meu, ea poate fi trasă la răspundere pentru aceasta? Noi am folosit banii pentru a plăti pomana, cosciug etc. Acum cateva zile am primit un telefon de la banca prin care mă întreabă dacă știu ceva despre pensia soțului primită în luna Decembrie, dar fără alte detalii. Este un caz penal ceea ce am făcut? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Aly123 , utilizator 16:42, 27 Martie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce trebuia sa platiti d-voastra costurile cand aveati asigurat ajutor pentru inmormantare de la casa de pensii ? Doar trebuia sa mergeti sa-l cereti . Pensia pe luna Decembrie va trebui s-o restituiti .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am să vă răspund eu la întrebare, pentru că am avut două decese în familie în decurs de trei luni. Pentru că atunci când te ocupi de înmormântare (și nu îmi spuneți că se ocupă firma de pompe funebre - da, se ocupă, dar cu ce costuri ... trebuie să mai contribui cu ceva dacă vrei să le diminuezi) nu e prima grijă să alergi cu actele (considerând că le ai - puțin probabil înainte de înmormântare) la Casa de Pensii să soliciți ajutorul care ți se virează după câteva zile. Oricum acel ajutor nu acoperă decât o parte din cheltuieli. Ultima pensie la care are dreptul decedatul este cea din luna decesului.
Banii dati de statul roman ca ajutor de inmormantare sunt suficienti pt cheltuieli,daca nu ai fite.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar trebuie sa ai banii aia, ca ii iei dupa.
Auziți doama Ligia, nu sunteți aici să judecați sau sa vorbiți ce nu trebuie mai ales în neștiință de cauză! Când o să fiți și dumneavoastră în situația mea, vreau sa vad dacă mai puteți spune asa ceva după câte cheltuieli sunt necesare! Dumneavoastră știți cât costă un loc de veci așa de curiozitate? Nu cred ca altfel nu mai aveați un răspuns atât de arogant! Pei hai să vă spun eu, costă 90 de milioane lei vechi! Acum îmi spuneți și mie dacă se pot face fițe cu asa preturi? Sau dacă ajutorul de înmormântare este de ajuns? Asta numai dacă știți defapt și ce suma se poate încasa pentru acest ajutor! Să vă fie rușine pentru acest comentariu, eu am venit aici să cer ajutor cu o problemă, nu ca să îndrăznească cineva ca dumneavoastră să scrie niște abereli care in neștiință de cauză nu își au rostul! O zi bună vă doresc!

ligiasmeureanu a scris:

Banii dati de statul roman ca ajutor de inmormantare sunt suficienti pt cheltuieli,daca nu ai fite.

Alte discuții în legătură

Tatal meu a decedat dar pensia inca vine acasa. cum sa procedez? Luizaliz Luizaliz buna ziua, am nevoie de un raspuns. acum 4 luni tatal meu a decedat. a lucrat la ministerul de interne in provincie, dar s-a stins in Bucuresti, deci ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)
Împuternicitul tatălui meu a scos bani din cont după deces, deși am anunțat banca telefonic și am cerut blocarea cardului. ce pot face eu, ca unic moștenitor, ca să recuperez suma de bani retrasă? EdwardX EdwardX Buna ziua! In ziua in care tatal meu a decedat, am sunat la banca sa ii blochez cardul pe care primea pensia, motivand faptul ca nu il gaseam. Am subliniat ... (vezi toată discuția)