avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare certificat de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare certificat de casatorie

Buna seara,
Eu si sotia mea ne-am hotarat sa divortam de comun acord dar la primul termen de judecata nu ne-am prezentat pentru ca ne-am impacat.
Intrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez certificatul de casatorie din dosarul de la Jud.sector 3.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:09, 12 Februarie 2010
Verificati ce s-a intamplat la termenul ce v-a fost acordat (probabil dos. a fost suspendat), faceti o cerere de renuntare la judecata (daca mai e dos. pe rol) si solicitati restituirea certificatului de casatorie.
In caz ca a fost suspendat dosarul, fac doar cerere de restituire a certificatului sau trebuie sa fac oricum cerere de renuntare la judecata?
Daca nu faceti cerere de renuntare la judecata, el va sta suspendat pana intervine perimarea. Incarcati activitatea instantei:)
Eu zic sa faceti cerere de renuntare la judecata insotita de o cerere de restituire a certificatului pentru ca daca dos. ramane suspendat nu cred ca va restituie certificatul, el fiind un inscris necesar la dosar.
Daca a operat suspendarea , faceti o cerere de repunere pe rol a cauzei si ,in afara de varianta renuntarii la judecata , e si aceea a impacarii partilor .
(ulterior , veti depune o cerere in vederea restituirii certificatului de casatorie )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează dacă soții vor să se împace după introducerea acțiunii de divorț? gabyta^^^ gabyta^^^ eu am bagat divort de sotul meu avem un copil impreuna de 8 ani si el vrea sa ne impacam vina avem amandoi! i a venit citatie pentru a depune intampinare ce ... (vezi toată discuția)
Divort cos83 cos83 Daca reclamantul si paratul nu se prezinta la primul termen de judecata in instanta de fond in caz de divort pe motiv de impacare, judecatorul inchide dosarul ... (vezi toată discuția)