avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces câștigat împotriva Wizz Air
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces câștigat împotriva Wizz Air

Bună ziua. Am câștigat pe fond procesul civil împotriva Wizz Air Ltd cu sediul în Budapesta, Ungaria. Hotărârea nu este definitivă, dar e executorie. Am un prieten executor judecătoresc, care mi-a spus că nu poate să mă ajute, pentru că firma respectivă nu are domiciliul în România. Să presupunem că voi câștiga și la apel și decizia va deveni definitivă, la cine sau cum ar trebui să procedez pentru a pune în executare decizia instanţei? Precizez faptul că Wizz Air are o sucursală și în București, sucursala Otopeni, dar aceasta nu are capacitate procesuală pasivă, deci ei nu au nici o treabă cu despăgubirile acordate de instanță. Dar firma mamă Wizz Air Ltd, a fost reprezentată în instanță pe tot parcursul procesului, de către o firmă de avocatură din București, ei fiind reprezentații firmei în România. Cum mă sfătuiți să fac vă rog? Vă mulțumesc pentru prețioasele informații!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
mihaiionescu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:46, 4 Aprilie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Dupa ce obtineti o hotarare definitiva in RO, parcurgeti procedura recunoasterii hotararii in Ungaria, si apoi puneti in executare hotararea acolo, cu un executor judecatoresc din Ungaria. Cautati un avocat din RO care colaboreaza cu o firma de avocati din Ungaria (in cazul in care nu vreti o deplasare un Ungaria).
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
In zona județelor limitrofe Ungariei găsiți avocați care lucrează și în Ungaria. Sau au conexiuni bune. Veți găsi cu siguranță un binevoitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala donigao donigao Buna ziua, Vreau sa chem in judecata Wizz Air pentru o taxa bagaj. Cine are calitate procesuala pasiva in acest caz? WIZZ AIR din Budapesta, Ungaria sau ... (vezi toată discuția)
Am avut pe 19 martie termen în procès cu pronunțare. tipul ... mihaiionescu24 mihaiionescu24 Am avut pe 19 martie termen în procès cu pronunțare. Tipul de soluție este: respinge cererea! Dar mai jos spune că obligă Wizz Air să plătească ... (vezi toată discuția)
Proces civil contra unei companii aeriene mihaiionescu24 mihaiionescu24 Bună ziua. Azi am avut termen într-un proces civil împotriva unei companii aeriene după 9 amânări ulterioare a pronunțării consecutive. Vă redau mai ... (vezi toată discuția)