avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua as dori o informatie,sora mea a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua as dori o informatie,sora mea a fost casatorita si ...

Buna ziua as dori o informatie,sora mea a fost casatorita si sotul a decedat nu au copii,impreuna au facut o casa, acum cum se imparate casa,traieste soacra,fratele si o nepoata di partea surori sotului decedatsi ea este decedata, cit la % ii vine la sora mea,% soacra,% fratele si % nepota. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marica Cadlet , utilizator 23:00, 3 Aprilie 2025
Jumătatea soțului se împarte intre:
- soție 1/3.
- soacră 2/12
- fratele soțului 6/24
- nepoata de la sora decedata 6/24

Acum, depinde și care dintre ei au pretenții la moștenire. Poate unii vor sa renunțe, caz in care cotele se vor modifica.

Nimeni nu renunta

raluk0207 a scris:

Jumătatea soțului se împarte intre:
- soție 1/3.
- soacră 2/12
- fratele soțului 6/24
- nepoata de la sora decedata 6/24

Acum, depinde și care dintre ei au pretenții la moștenire. Poate unii vor sa renunțe, caz in care cotele se vor modifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori ContSters159772 ContSters159772 Bunicii mei au avut o casa care a ramas, la moartea lor, celor trei fiice, una din fiice fiind mama mea. Mama si cu una dintre surori locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Succesiune edy007s edy007s Buna ziua.Cumnata a decedat acum 1 an 6 luni, cumnatul a decedat acum 3 ani, singurul lor copil a decedat înaintea lor .după cumnat sunt moștenitori o soră ... (vezi toată discuția)