avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, tatal meu are 66 de ani si a cotizat 11 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, tatal meu are 66 de ani si a cotizat 11 ani. Recent ...

Buna ziua,tatal meu are 66 de ani si a cotizat 11 ani.Recent a aplicat pentru pensie sociala si a fost refuzat.Este legala decizia Casei de Pensii Severin?precizez ca nu are venituri ,multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:30, 26 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista pensie sociala iar pentru pensia pt limita de varsta nu are anii de cotizatie necesari , minimum 15 . Poate obtine un ajutor social de la primaria de care apartine numai daca se incadreaza pentru asta , sa mearga acolo la biroul de asistenta sociala pentru informatii . Nu mai deschideti alte topinguri cu acelasi subiect , deja vi s-a raspuns pe cele doua deschise , continuati discutia unde ati inceput-o , nu poate fi asa greu s-o gasiti din moment ce o aveti in propriul cont la rubrica "intrebarile tale" .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
Etsy123, utilizator
Exista pensia sociala si nu trebuie cotizat 15 ani,nu cred ca sunteti corect informat.O zi buna!
Mesajul colegului este corect și util. Pensia e un drept al persoanelor care au minim 15 ani stagiu de cotizare contributiv, NU există pensie socială.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.tatal meu are 66 de ani si a cotizat 11 ani .recent ... Iuliagina Iuliagina Buna ziua.Tatal meu are 66 de ani si a cotizat 11 ani .Recent a aplicat pentru pensia sociala si a fost refuzat.Este legala decizia venita de la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. am avut ... Marian Ureche Marian Ureche Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut 14 ani de stagiu contributivi și am mai cumpărat 1an vechime. Iar perioada asimilata stagiului ... (vezi toată discuția)
Stagiu cap si stat kokutza kokutza Va rog sa-mi spuneti daca se poate cumula contributia la fondul de pensii ale fostelor CAP-uri, cu contributia la fondul de pensii de stat, astfel ajungand la ... (vezi toată discuția)