Am urmatoarea problema: in ianuarie 2026 imi va expira buletinul si nu pot sa-mi fac altul deoarece contractul pe locuinta se afla la matusa mea, care nu vrea sa mi-l dea. Locuinta este a mamei mele, iar ea s-a mutat in casa bunicii mele dupa moartea ei (a bunicii) acum vreo 20 de ani. Ultima data cand mi-am schimbat buletinul - acum vreo 10 ani - mama mea avea contractul pe locuinta si mi l-a dat si mi-am facut buletinul fara probleme, insa matusa mea i l-a luat intre timp, il tine la ea, si nu vrea sa mi-l dea. Nu vreau sa merg sa-i cer matusii contractul deoarece am avut conflicte cu ea in anii precedenti, conflicte datorate faptului ca o batea pe mama, in urma carora politistul/sectoristul care s-a ocupat de caz ne-a pus clar in vedere (si mie si matusii) sa nu mai avem nici un fel de contact intre noi. Dar acum imi trebuie contractul pe locuinta, si cum nu vreau s-o vad pe matusa, am fost la politie sa intreb ce sa fac, iar sectoristul acela nu mai lucreaza in politie, noul politist mi-a spus ca nici el nu mai e sectorist pe zona respectiva si ca voi fi contactat telefonic de colegul lui care se ocupa de zona noastra. Insa nu m-a sunat nimeni de o saptamana deja, si azi l-am sunat de 2 ori pe acel politist, insa nu raspunde la telefon. Ce sa fac pentru a obtine contractul de la matusa in aceste conditii? Fiindca se pare ca politia nu vrea sa ma ajute.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @David987 , duplicatul este un document care inlocuieste originalul pierdut . Poate fi cerut de la cel care l-a emis initial , sau detinatorul oficial al arhivei acestuia . Nu aveti dreptul sa-l cereti , deoarece NU sunteti parte in el , mama dvs. este . Cand - si daca - veti avea calitatea de tutore al mamei , inseamna ca puteti - aveti obligatia - de a gestiona bunurile mamei , pentru ca ea nu mai are discernamant . Acum , nu puteti , ca , pana la instituirea unei eventuale tutele , oficial , mama dvs. are discernamant si nimeni nu are vreun drept asupra averii sale , nici macar proprii copii , cat timp este in viata . Daca nu instituiti tutela , veti putea face CI atunci cand veti avea o casa , sau veti gasi un proprietar care accepta sa o faceti pe casa lui . Sau , va faceti CI provizorie , fara adresa exacta ( va aparea doar localitatea ) , cu valabilitate de 1 an . Oricum , chiar presupunand ca ati avea acel contract , fara acceptul expres al mamei , nu veti putea face CI pe acea casa . Dar , daca deja ati contactat un avocat , va va explica mai bine .
Iar motivul că v-a interzis polițistul... dacă nu ați primit un ordin de protecție nu v-a interzis nimic. Și chiar dacă s-ar fi dat ordin de protecție, acesta nu e pentru pururea, în vecii vecilor, amin. Pur și simplu polițistul de proximitate a vrut să-și facă viața mai ușoară și, văzând că nu prea le aveți cu legea v-a "interzis categoric" să mai vorbiți cu mătușa. Nu vorbiți, nu începe niciun scandal, nu mai trebuie el să intervină