avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Daca vand o proprietate moștenită de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Daca vand o proprietate moștenită de la parinti ...

Buna ziua,

Daca vand o proprietate moștenită de la parinti (eu sunt unic proprietar) si cumpar un apartament pe numele copiilor din acei bani , in caz de divort , sotul are dreptul la jumătate din apartament?
Cel mai recent răspuns: Adnana14 , utilizator 15:09, 27 Martie 2025
nu, casa va fi a copiilor, nu e bunul vostru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici daca o cumparati pe numele dvs. nu ar avea nici un drept , chiar daca sunteti casatoriti . La notar , demonstrati ca banii provin din vanzarea unui bun mostenit - care e bun propriu - , specificati acest lucru in contractul v-c , si asta-i tot . Va ingreunati viata cumparand pe numele copiilor , ca nu stiti cum va fi in viata , cu cine se casatoresc , cine-i va influenta … Nu veti putea dispune de apartament ( daca veti vrea , de exemplu , sa-l vindeti ) , decat daca demonstrati ca vanzarea e in interesul copiilor , etc.

CHKa a scris:

Nici daca o cumparati pe numele dvs. nu ar avea nici un drept , chiar daca sunteti casatoriti . La notar , demonstrati ca banii provin din vanzarea unui bun mostenit - care e bun propriu - , specificati acest lucru in contractul v-c , si asta-i tot . Va ingreunati viata cumparand pe numele copiilor , ca nu stiti cum va fi in viata , cu cine se casatoresc , cine-i va influenta … Nu veti putea dispune de apartament ( daca veti vrea , de exemplu , sa-l vindeti ) , decat daca demonstrati ca vanzarea e in interesul copiilor , etc.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)