Sunt directorul unei societati comerciale cu activitate de export. La sfarsitul anului trecut au venit in control cei de la TVA, in vederea verificarii daca societatea pe care o conduc a solicitat corect sau nu, rambursarea de TVA. Societatii nu i-au mai fost verificate solicitarile de rambursare de TVA de aproximativ 2 ani. Cu toate ca firma de contabilitate m-a asigurat ca toate operatiunile au fost corecte, inspectorii, au considerat ca nu si au calculat ca am solicitat in plus TVA in valoare de 230000 lei, la care au mai calculat si 70000 lei penalitati. Nu s-a dat amenda, nu s-a considerat evaziune fiscala.In urma primirii Pcocesului Verbal am facut contestatie, pe care am depus-o in termen legal la finante. desi au trecut mai mult de 30 zile de la depunerea si inregistrarea contestatiei, nu am primit inca raspuns din partea finantelor la aceasta.
Intrebare: intrucat au trecut mai mult de 30 zile de la inregistrarea acesteia si nu am primit inca raspuns, pot considera conform legilor din Romania ca raspunsul imi este favorabil?
Astept cu foarte mare interes raspunsul Dvs. va multumesc.
termenul in care cei de la fisc pot raspunde este de 45 de zile, iar solutionarea contestatiei poate fi suspendata, in conformitate cu prevederile art 214 Cod procedura fsiacala.
daca raspunsul este negativ, nu primiti raspunsul in termenul legal sau nu vi se comunica decizia de suspendare a solutionarii contestatiei in acest termen, puteti merge mai departe in contencios administrativ.
introducerea contestaţiei pe calea administrativă de atac nu suspendă executarea actului administrativ fiscal.