avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTABILITATE CABINET INDIVIDUAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTABILITATE CABINET INDIVIDUAL

Buna ziua! Am un cabinet psihologic deschis la sfarsitul anului 2023 si incerc sa imi tin momentan singura contabilitatea. In primele luni ale anului 2024 nu am avut incasari, dar a trebuit sa platesc chiria spatiului,dotarile cabinetului,utilitati,intretinere etc. Aceste cheltuieli le-am facut din banii proprii. Trebuie sa fac un contract de imprumut intre mine persoana fizica si cabinet sau dispozitii de incasare pt a justifica banii? Deasemenea,proprietarul spatiului plateste intretinerea si utilitatile pe iar eu ii dau banii pe baza chitantelor. Trebuie sa fac deconturi pe numele meu si dispozitii de plata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mary82 , utilizator 20:12, 28 Martie 2025
Buna ziua,

Nu este nevoie de contract de imprumut.
Pentru partea de "dotari" este insa necesara dovada platii.
Legat de utilitati, aveti mentionat in contract ca sunt in sarcina Dvs.?

Multumesc pentru raspuns. Da, este mentionat ca platesc eu utilitatile. In primele luni, pe chitanta de plata a intretinerii era trecut numele proprietarului, pana cand am fost la asociatia de proprietari si am rugat administratora sa scrie " plata pentru cabinet individual..." . Am facut dispozitie de plata pentru chitantele in care a fost trecut doar numele proprietarului apartamentului in care imi desfasor activitatea. Este in regula asa? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am inchiriat un apartament pe numele firmei. daca ... Vladutu Andreea Vladutu Andreea Buna seara. Am inchiriat un apartament pe numele firmei. Daca efectuez plata intretinerii on line, Administratia de locatari trebuie sa mi emita dovada platii ... (vezi toată discuția)
Chitante pe numele proprietarului ranya ranya daca administratia de proprietari a emis chitantele pentru plata intretinerii pe numele proprietarului, dar toate chiatntele originale sunt la mine, pt. ca eu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contracte separate punct de lucru cip Andreea Fl Andreea Fl Bună ziua. Dețin un cabinet individual de psihologie ce punctul de lucru la terti. Anul acesta am început să lucrez în garsoniera bunicii mele cu care am ... (vezi toată discuția)