avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine moștenește averea unei persoane care nu are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine moștenește averea unei persoane care nu are copii, frati ...

Cine moștenește averea unei persoane care nu are copii, frati sau surori, sau sot supraviețuitor? Are mătușa și veri primari.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:44, 31 Martie 2025
Mătușa. (dacă persoana nu a lăsat vreun testament)
Mătușa e rudă de gradul 3
Verii primari sunt rude de gradul 4
Rudele de grad mai apropiat cu defunctul înlătură de la moștenire rudele de grad mai îndepărtat. (principiul proximității gradului de rudenie)
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cosmy84 cosmy84 sal! Varul meu primar a decedat anul trecut,iar parintii sai mai demult fara ca acesta sa aiba mostenirea facuta.Intrebarea mea este cine are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)